Svar til Erik Nørreby


Svar til Erik Nørreby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Fanøs viceborgmester Erik Nørreby (V) laver i et læserbrev en sammenligning med Esbjerg Havns ønske om at udvide og Energinets ønske om en 400 kv. forbindelse fra Holstebro til grænsen. Han mener, det er dobbeltmoral, at Esbjerg byråd ønsker havneudvidelsen belyst helt efter bogen med en VVM-undersøgelse, og at Esbjerg Byråd indsender et høringssvar til Energinet, at vi ønsker elforbindelsen kabellagt.

De to projekter har ved første øjekast ikke meget med hinanden at gøre - og så alligevel. I Esbjerg Kommune er vi meget optaget af at understøtte udviklingen i lokalområdet. Begge disse projekter er ret afgørende for den grønne omstilling og er begge nødvendige, når der skal opsættes flere havvindmøller i Nordsøen. Det skaber desuden arbejdspladser til glæde for borgerne i blandt andet Esbjerg og Fanø Kommuner.

Vi ønsker derfor begge projekter gennemført - men vi har indsendt et høringssvar til Energinet og foreslået et alternativ til luftledningerne - nemlig en kabellægning.

Er det dobbeltmoral? Nej.

Det er i min bog en konstruktiv tilgang. En tilgang hvor man med dialog mellem parterne giver udtryk for sine bekymringer, kommer med ændringsforslag, har mulighed for indflydelse og så videre. Desværre har Fanø meldt sig ud af det samarbejde, der blev aftalt i 2017 mellem kommunerne omkring Esbjerg Havn, hvilket ellers kunne have sikret et konstruktivt forløb i denne sag.

I Esbjerg Byråd ser vi nemlig konstruktivt på udviklingsforslag. Også da Erik Nørreby for tre måneder siden foreslog, at der skulle genåbnes en søfartsskole på Fanø, blandt andet for at understøtte aktiviteterne på Esbjerg Havn. Det forslag bakkede jeg også op om, og her var vi åbenbart enige om vigtigheden af Esbjerg Havn. Dobbeltmoral?

Svar til Erik Nørreby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce