Sådan ser Ny-Ribe kommune ud


Sådan ser Ny-Ribe kommune ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Det er blevet mere og mere tydeligt. Esbjerg har nok i sig selv.

Og respekt for Esbjerg. Byen har gennemgået en kæmpe forandring de senere år. Lad os håbe, at investeringen bærer frugt for byen. Ellers venter kun regningen.

Ribe har nogle flere år på bagen. Men det giver ikke rigtig nogen respekt nord på. Gang på gang bliver vi syltet omkring vigtige beslutninger. Politikerne bruger mere tid på at pleje og behage forvaltningens interesser, end vælgernes.

Ikke et ord om parkeringskaoset i vores by. Eller folkeskolen, der ligger i ruiner. Ja, selv noget så simpelt som en gave til byens 1300 års jubilæum, kan ripenserne ikke nyde godt af.

Nu må det være nok. Det er tydeligt for alle, at ægteskabet med Esbjerg ikke har været nogen gevinst. De administrative udgifter er eksploderet. Centraliseringstanken har slået fejl.

Venstres Bo Libergren fra regionsrådet peger i en kronik på, at det også har haft demokratiske konsekvenser med centraliseringen. Bo Libergren peger på, at en magisk grænse for en kommune er 50.000 indbyggere.

Jeg har kigget lidt på, hvorledes Ny-Ribe Kommune kunne komme til at se ud:

Her er et bud:

Ribe: 8.400

Bramming: 7.100

Toftlund: 3.300

Skærbæk: 3.100

Rødding: 2.700

Gram: 2.500

Gørding: 1.700

Egebæk: 1.200

Gredstedbro: 1.000

Store Darum: 1.000

Godt nok stadigvæk et pænt stykke væk fra den magiske grænse. Men mon ikke der findes flere borgere i oplandet, der gerne vil tættere på den demokratiske proces.

Inden diverse medborgere fra Esbjerg farer i blækhuset og fortæller os ripensere, hvor forkælede vi er og at I er trætte af at høre på os, fordi det er jer, der betaler regningen, så husk, at ripenserne har også været med til at betale for de mange børnesager, Esbjerg Kommune havde syltet inden kommunesammenlægningen.

Sådan ser Ny-Ribe kommune ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce