Respekt for plejehjemsbeboernes blufærdighed


Respekt for plejehjemsbeboernes blufærdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Vedrørende Kastanjegangen på Områdecentret Margrethegården i Ribe, Esbjerg Kommune.

Det er grænseoverskridende for mange ældre, når en person af det modsatte køn, skal hjælpe med den personlige pleje. De føler sig umyndiggjorte, ydmyget og deres blufærdighed overskrides. Beboeren har ret til at sige nej tak til personlig pleje af en person af det modsatte køn, og det skal respekteres. Menneskerettigheder gælder også for plejehjemsbeboere.

Esbjerg Kommune bruger både interne og eksterne vikarbureauer, men hvem tjekker, om vikarerne er uddannede sosuer? Om de udenlandske vikarer taler og forstår dansk på et acceptabelt niveau og har en ren straffeattest?

Vikarerne kender ikke beboerne og ved ikke, hvilken pleje og omsorg, de har behov for. Det er utrygt for beboerne og pårørende, hver gang der kommer nye og ukendte ansigter ind på beboernes stuer. Det er ubehageligt. Konsekvensen er, at de fastansatte sosuer får endnu mere travlt.

De fastansatte sosuer på Margrethegården skal have stor ros for deres empati, venlighed og væremåde over for vores kære. De gør et fantastisk stykke arbejde. Men vores mor har fået frataget sin faste trygge kontaktperson.

De nye beboere bliver mere og mere plejekrævende, men antallet af fastansatte og uddannede sosuer følger ikke med, derfor kan beboerne ikke længere få den pleje og omsorg, de har behov for og krav på, både i hverdagen og i weekenderne. Det er ikke sosuernes skyld, men Kommunens. Vi har altid haft et godt samarbejde med de faste sosuer.

Respekt for plejehjemsbeboernes blufærdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce