Politikeres vederlag - Store fisk i forargelsens hav


Politikeres vederlag - Store fisk i forargelsens hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev. De forskellige grupper i Esbjerg Byråd er bedt om at komme med deres bidrag til, hvordan en besparelse i den politiske honorering kunne udmøntes. Med store overskrifter og megen spalteplads, har SFs gruppeformand Diana Mose givet sit og SFs bidrag til kende i JV.

Bevidstheden om, at de store fisk er at fange i forargelsens hav, ses tydeligt. Er der noget, som giver mig kvalme, er det, når holdninger tilpasset egne lukrative forhold skjules under offervillighedens kappe. Som offentligt ansat og udvalgsformand med sæde i økonomiudvalget, er årslønnen betragtelig for SFs gruppeformand, så her kan der (må man forstå) godt reduceres lidt, og når man bor i gå-afstand fra rådhuset, er en kørselsgodtgørelse ligegyldig, så den kan også reduceres.

Helt anderledes forholder det sig, hvis man er privat ansat, selvstændig og byrådsmedlem bosat i kommunens udkant, for så er det bestemt ikke den økonomiske honorering, der er den motiverende faktor. Udvalgsformanden er dog af den opfattelse, at de to studieture, som hun har udsigt til, er meget berigende for kommunen. Efter min mening er det eneste, der tilføres kommunen ved disse ture en udgift for skatteyderne, så de kunne passende spares væk i stedet for at reducere i den meget sparsomme honorering hos menige byrådsmedlemmer. Det er i forvejen svært for partierne at skaffe kandidater ved valgene.

Jeg er gået ind i byrådsarbejdet med åbne øjne, velvidende gennem erfaring fra tidligere, at byrådsarbejde er meget arbejde for en ringe honorering. Det er derfor på andre områder end det økonomiske, man skal finde sin motivation. Som medlem af to udvalg får jeg ca. 200.000 kr om året, som deles med skattevæsenet, og dertil kommer en reduktion i både min og min hustrus pensioner, for noget der i tidsforbrug svarer til en fuld arbejdsuge. Vel ikke nogen imponerende honorering, men jeg har selv valgt det, så jeg efterspørger hverken medlidenhed eller misundelse - blot lidt forståelse.

Politikeres vederlag - Store fisk i forargelsens hav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce