Naturligvis har en udvalgsformand et ansvar


Naturligvis har en udvalgsformand et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Susanne Dyreborg (DF) er ude af fokus i et desperat angreb mod undertegnede i JydskeVestkysten. Det er åbenbart faldet Dansk Folkeparti for brystet, at jeg i en artikel - mandag den 4. februar - stilfærdigt påpeger, at udvalgsformanden for Sundhed og Omsorgsudvalget har et politisk ansvar. Det gøres af Susanne Dyreborg til et personligt angreb.

Det er vist en absurditet. Selv tilskriver samme Susanne Dyreborg, at det er mit ansvar, at der er sket mange cykelforbedringer i Esbjerg Kommune i min tid som udvalgsformand. Det har jeg naturligvis et medansvar for. Det står jeg bestemt ved, men jeg vil ikke tage æren herfor. Æren skal tilskrives et fremsynet Teknik & Byggeudvalg på tværs af partier og forligspartier på Christiansborg (heriblandt Dansk Folkeparti).

Men i forhold til den konkrete sag, handler den om en ældre medborger, der i seks år, da hun boede i sin bolig ude i byen, var visiteret til daghjemmet. Nu bor hun i sin bolig på plejehjemmet, og her blev hun forment adgang til de aktiviteter, hun har været vant til. Det er skræmmende, at organisatoriske kasser og søjletænkning spænder ben for, at Hanna får det helt iøjnefaldende bedste individuelle tilbud, hvor hun kan fortsætte sit gode samvær med de venner, hun kender gennem flere år. At det så oveni skal udskrives antidepressiv medicin for, at Hanna kan klare sin nye og utilfredsstillende situation, gør blot det hele mere fortvivlende.

At det så heller ikke er et sådant syn, som Esbjerg Kommune ønsker, er mejslet fast i "Værdigrundlag og politisk målsætning for Sundhed og Omsorg". Her står der blandt andet: Indsatsen tilrettelægges ud fra borgerens ressourcer og forudsætninger og med udgangspunkt i visionen "Længst muligt aktiv i eget liv".

Sagen er for længst kørt ud på et uværdigt sidespor. I en sådan sag er det helt naturligt at råbe vagt i gevær. Det kunne en udvalgsformand have gjort for længst uden avisomtale. Min erfaring er, at en udvalgsformand er langt mere inde i substansen på sit ansvarsområde, end de øvrige byrådsmedlemmer. Hvis jeg med min formulering om politisk ansvar har fornærmet Olfert Krog, skal jeg beklage. Jeg troede naivt, at man søgte valg til et byråd for at tage et politisk ansvar.

Naturligvis har en udvalgsformand et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce