Lukket inde bag en tung branddør


Lukket inde bag en tung branddør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Kastanjegangen på Områdecentret Margrethegården i Ribe, Esbjerg Kommune var en rigtig god, hyggelig og tryg gang at bo på, da vores mor flyttede ind. Hver uge foregik der noget i Pejsestuen, som beboerne kunne deltage i, og beboerne blev fulgt frem og tilbage af deres faste kontaktperson. Det betød livskvalitet og socialt samvær med såvel andre beboere som mennesker udefra. Der var en hyggelig og tryg atmosfære. Kastanjegangen blev betegnet som et alment afsnit i indflytningspapirerne. På grund af dette anbefalede Ældreplejen Margrethegården til vores mor.

De trygge rammer fik en brat ende. Pludselig blev Kastanjegangen ændret. Uden information til de pårørende. Demente flyttede ind. Flere demente er urolige og meget råbende, hvilket er en stor belastning og utryghed for de ikke-demente. Det bliver værre og værre

P.t. har politikerne næsten kun fokus på demente. De ikke-demente plejehjemsbeboere skal ikke overses, de har alle forskellige behov for pleje og omsorg.

Margrethegårdens hjemmeside: "Vi skaber trygge rammer med den personlige frihed. Vi arbejder med en tilpasset form for leve/bomiljø, der tilgodeser den enkeltes behov for at deltage i de aktiviteter og tilbud, de har lyst til, og med et indhold, som den enkelte oplever som livskvalitet".

Både demente og ikke-demente beboere er lukket inde på gangen af en stor tung branddør, og kan derfor ikke frit bevæge sig rundt på Margrethegården, som de kunne tidligere, såvel indenfor som udenfor. Det er nedværdigende og er overhovedet ikke livskvalitet for de ikkedemente.

Lukket inde bag en tung branddør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce