Lad os få konstruktiv dialog


Lad os få konstruktiv dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Connie Geissler, tidligere formand i FOA Social og Sundhedssektoren, byrådsmedlem for Socialdemokratiet, Stien 6, 6710 Esbjerg V, skriver:

Der er i mange år gjort meget for at gøre SOSU-området mere attraktivt for ansatte, nye og unge medarbejdere sammen med Social og Sundhedsskolen, FOA og Esbjerg kommune. Det skræmmende billede, SOSU formanden fra København tegner af Esbjerg, kan ikke stå alene. Min opfordring er konstruktiv dialog mellem parterne.

Er det klogt at fjerne så mange vejledere tæt på eleverne? Det bedste resultat fås ved inddragelse og motivation i det daglige arbejde.

Dygtige vejledere med tid til vejledningen. Det har været en udfordring for vejlederne.

Der skal være tid til nærvær i omsorgen og der er meget travlt på ældreområdet. Mange opgaver, der før blev løst på sygehuset, skal løses i kommunerne. Det kræver ressourcer af forskellige faggrupper. Vi skal prioritere SOSU-personalet, som møder borgerne derude og også er uddannet til forebyggelse.

Lønnen skal man kunne leve af. Have indflydelse på de timer, man ønsker at arbejde. "Livsfase kataloget" i Esbjerg kommune beskriver hvordan man får indflydelsen. Små timeansættelser med effektivitet hvert minut giver ikke plads til faglig fordybelse eller udvikling.

Der er grund til at anerkende SOSU-gruppen, som gør en kæmpe indsats for vores ældre borgere. Vilkårene og udviklingsmuligheder skal være attraktive, så unge vælger en SOSU-uddannelse på en fantastisk spændende skole i Esbjerg.

Dilemma om rekruttering til SOSU løses ikke ved at skille praktisk og personlig bistand i ældreplejen. Men ved at sikre faglige kompetencer og anerkendelse til de medarbejdere, der møder borgerne.

Jeg opfordrer til fortsat samarbejde mellem den kommunale ledelse, politikere og FOA i Esbjerg.

Lad os få konstruktiv dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce