Kronborgs besynderlige demokratiopfattelse


Kronborgs besynderlige demokratiopfattelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Det er en besynderlig opfattelse af demokrati og folkestyre, som Anders Kronborg (S) giver udtryk for her i avisen (30/1), når han siger, at jeg er fortaler for et sundhedsvæsen styret af embedsmænd og ikke folkevalgte.

Hvis ellers Kronborg ville besvære sig med at læse regeringens sundhedsudspil, ville han vide, at regeringen vil oprette 21 nye sundhedsfællesskaber, hvor alle borgmestre og sundhedsudvalgsformænd vil sidde med ved bordet. Det er en klar styrkelse af det lokale og nære demokrati, hvor danskere i alle kommuner får direkte indflydelse på det nære sundhedsvæsen.

Det står i skarp modsætning til situationen i dag, hvor hver femte kommune, herunder blandt andet Fanø, ikke har et regionsrådsmedlem med bopæl i deres kommune siddende i et af de fem regionsråd.

I alt bor tilsammen over en halv million danskere i en kommune, der ikke har et regionsrådsmedlem med bopæl i deres kommune. Hvorfor Kronborg ikke ønsker at styrke disse mange danskeres, herunder de 3500 fannikeres, mulighed for øve indflydelse på deres nære sundhedstilbud, er mig en gåde. Demokratisk er det i hvert fald ikke.

Demokratisk er det til gengæld, at vi med regeringens sundhedsudspil vil styrke Folketingets og regeringens mulighed for at sætte retning for sundhedsvæsenet. Det skal ske med de årlige udviklingsplaner, som den nye nationale myndighed - Sundhedsvæsen Danmark - selvfølgelig skal følge.

Vi ønsker at styrke de nationale beslutninger, så vi kan sætte en klar retning for sundsvæsenet i hele Danmark, så patienternes rettigheder overholdes, og alle borgere får sundhedstilbud af høj kvalitet. Det betyder også, at der ikke længere vil være behov for fem regionsråd med hver 41 medlemmer. Dermed sparer vi 1,5 milliarder kroner på lønudgifter, partistøtte, administration og drift, som vi i stedet kan bruge på at udvikle vores sundhedsvæsen, som vil stå over for en enorm demografisk udvikling de kommende år.

Al Kronborgs snak om embedsmandsstyre dækker ganske enkelt over, at S ikke selv har noget seriøst bud på fremtidens sundhedsvæsen. Socialdemokratiet har kun lette løsninger. De vil ansætte 1.000 sygeplejersker, som ikke findes. De vil oprette nærhospitaler, som patientforeningerne advarer mod. Og de vil tvinge nyuddannede læger til at flytte seks måneder til områder med lægemangel.

Danskernes sundhed er for vigtig til S og Kronborgs lette løsninger.

(Ulla Tørnæs og Anders Kronborg har gennem flere læserbreve debatteret dette emne. Det ser ud som om, at alle argumenter og synspunkter nu har været fremme, så vi lukker hermed ned for denne debat - Christian Friis Hansen, redaktør)

Kronborgs besynderlige demokratiopfattelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce