Kronborg burde lytte til danskerne


Kronborg burde lytte til danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Folketingskandidat Anders Kronborg (S) skriver her avisen (23.1), at han hellere vil have et folkestyre end embedsmandsstyre.

Så meget desto mere paradoksalt er det, at Kronborg - som mulig kommende folkevalgt - ikke vil lytte til danskerne, når det handler om regionernes fremtid.

Det gør vi derimod i Venstre. Danskerne bakker nemlig i høj grad op om regeringens forslag om at nedlægge regionsrådene. En undersøgelse omtalt i Berlingske Tidende forleden viser, at 48 procent af de adspurgte danskere ønsker et sundhedsvæsen drevet af eksperter og embedsmænd. Kun 25 procent foretrækker direkte valgte politikere.

Når regeringen foreslår at lukke regionerne, skyldes det, at der er behov for at lave en ny struktur for sundhedsvæsenet og ruste det til at håndtere et stigende pres nu og i fremtiden. Frem mod 2030 vil der komme 230.000 flere ældre, 60.000 flere med KOL og 200.000 flere med type 2-diabetes. Det kræver nye visioner, ambitioner og en samlet plan, der både virker på kort og lang sigt for sundhedsvæsenet.

Vores udspil handler ikke om at forklejne politikerne i regionerne. Venstre var selv med til at opfinde regionerne i sin tid, og de har på lange stræk gjort det godt. Desværre er der store regionale forskelle i sundhedsvæsenet. Patienter i Region Nordjylland venter for eksempel i gennemsnit 2,5 uge længere på en operation end i naboregionen, Region Midtjylland. Det er uacceptabelt. Det må ikke være ens postnummer, der afgør behandlingen

Det vil vi gøre bedre. Vi foreslår blandt andet at lave 21 lokalt forankrede sundhedsfællesskaber. Fællesskaberne skal styrke samarbejdet mellem sygehuse, kommuner og praktiserende læger, så den enkelte patient får et mere sammenhængende behandlingsforløb.

Vi sætter også penge bag vores ord. Vi foreslår en Nærhedsfond på 6 milliarder kroner, som vil investere i borgernære sundhedstilbud. Det drejer sig blandt andet om flere penge til nye og moderne sundhedshuse og 10-15 akutbiler i de områder, hvor der i dag er dårligst dækning, når uheldet er ude.

Ud af de 6 milliarder kroner i Nærhedsfonden kommer de 1,5 milliarder kroner direkte fra reduceret administration og nedlæggelse af regionsrådene. For eksempel fordi vi ikke længere skal aflønne politikere i regionsrådene, give partistøtte og kan skære ned på bureaukrati og administration i det regionale lag. Med vores forslag har vi altså 1,5 milliarder kroner mere end oppositionen til at investere i sundhed, fordi vi nedlægger regionerne.

Kronborg skylder Esbjerggenserne et svar på, hvor han og S vil finde pengene til investeringerne i fremtidens sundhedsvæsen.

Kronborg burde lytte til danskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce