Knæk cancer ugen


Knæk cancer ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Det er så godt, at kræftforskningen er nået så langt og kræftpatienter - børn som ældre - har fået bedre vilkår. Men der må sidde andre som jeg, der tænker, hvad med mig og min sygdom? I radioen kan jeg høre, der skal være lighed i sundhedsvæsenet. På TV er det ene indslag efter det andet med en sund og aktiv livsstil. Ældre Sagen har også en bred vifte af tilbud til det aktive seniorliv. Jeg er 57 år og har nu indset, at jeg skal have en ledsageordning. Øjenlægen henviste mig til Dansk Blindesamfund i 2014 og i 2017 opfordrede hun mig til en ledsageordning. Med denne kan jeg komme til at cykle, men hvor? Jo, vi kan rejse fra Ribe til Nordby for der har ÆldreSagen to sofacykler til brug. Så kan denne også se, hvad der står på alle de checkind skærme som man skal benytte overalt. De fjerner borgerservice, vil den kommende skærm have hvid (sort kontrast og læs høj funktion, så jeg har mulighed for selvbetjening?).

Motionscentret på Ribe Fritidscenter kræver også bistand, en fysioterapeut koster 173 kroner for en halv time. IT undervisning og løbende opgradering i nye funktioner? Jo Dansk Blindesamfund laver kurser, hvor egenbetalingen er 1.700 kroner for 23 lektioner med fuld forplejning på Fuglsangcentret i Fredericia. Til november skal jeg til "Vild med Dans" på samme sted. Synshandicappede over 67 år kan ikke få en ledsageordning og dermed er de afskåret fra et sundt og fysisk aktiv ældre liv.

Professor Morten La Cour siger; At miste 90 procent af synet giver samme tab af livskvalitet som alvorlig kræft. Dansk Blindesamfund gør en kæmpe indsats, og jeg tror, at de godt kunne tænke sig lige så stor bevågenhed i medierne.

Knæk cancer ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce