Klasser og skel


Klasser og skel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Kronborg, Rensdyrvej 5, Esbjerg N
Billede
Debat Esbjerg. 

Det er ikke ny viden, at vi desværre gennem de sidste årtier har set, at klasseskellene i Danmark er blevet større. I tirsdags offentliggjorde Arbejderbevægelsens Erhvervsråd en analyse, som illustrerer hvordan de blandede skoler forsvinder - og hvordan folkeskolen ikke længere er det naturlige mødested på tværs af "klasser og skel".

Analysen er ikke bare alvorlig for sammenhængskraften i hele Danmark, men Esbjerg Kommune bør også læse analysen med interesse. Analysen viser nemlig, at udviklingen desværre også går den forkerte vej i Esbjerg Kommune, hvis man altså ønsker en skole, hvor børn mødes på kryds og tværs af de forskelle, der er i samfundet.

Jeg mener, vi skal gøre alt, hvad vi kan for at værne om en folkeskole, hvor børn med forskellige sociale, etniske og økonomiske baggrunde møder hinanden i skolehverdagen. Der er en forståelse for hinanden, der går tabt, hvis vi får skabt en skole, som er delt, og hvor der er kløfter mellem hinanden.

Esbjerg skolevæsen har historisk haft en politisk mission om at skolepolitikken også skal være sociale fremskridt og lighed, skabe muligheder og bryde den negative sociale arv.

Analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser også, at for 10 år siden var mere end halvdelen af skolerne i Esbjerg Kommune blandede.

Esbjerg Kommune kan ikke længere bryste sig af at være i dette felt. Selvom billedet i flere andre kommuner er værre end i Esbjerg Kommune, så er der alligevel grund til at stoppe op og vurdere om tingene gøres rigtig, for kan vi leve med en skoleudvikling, der øger polariseringen?

Klasser og skel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce