JydskeVestkysten burde bidrage til en sober og saglig dækning af det kommende folketingsvalg


JydskeVestkysten burde bidrage til en sober og saglig dækning af det kommende folketingsvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

I en såkaldt "analyse" 10.2. finder JydskeVestkystendet "bemærkelsesværdigt", at jeg på Facebook har trykket "like" til et opslag af Venstres byrådsmedlem Jakob Lose. I opslaget kommenterer Lose folketingskandidat Anders Kronborgs (S) ageren i den ulykkelige sag om 80-årige Hanna Helth Jensen, som JydskeVestkysten har dækket intensivt den forløbne uge - iøvrigt med tankevækkende meget spalteplads til Kronborg.

Der er dog intet bemærkelsesværdigt i mit "like" på Facebook - og mon ikke JydskeVestkysten havde fundet det endnu mere bemærkelsesværdigt, hvis ikke jeg havde trykket "like"? For jeg er helt enig med Lose i, at Kronborg - efter 12 år som toppolitiker for Socialdemokratiet i Esbjerg Byråd - selv har en aktie i det nuværende serviceniveau til kommunens ældre. Samtidig mener jeg, at Kronborg slår politisk plat på den ulykkelige sag, når han beder sine socialdemokratiske kollegaer på Christiansborg om at rejse sagen over for ældreminister Thyra Frank (LA). Det er nemlig helt og holdent Esbjerg Kommunes ansvar at sikre værdige forhold for kommunens ældre borgere - det viser kommunens beslutning om at indlede en kvalitetskontrol af ældretilbuddene med alt tænkelige tydelighed - og ingen er jo uenig i, at kommunen fejlede ved ikke at opretholde et daghjemtilbud til Hanna Helth Jensen, da hun flyttede på plejehjem. Så Kronborg burde rette sin harme og forargelse mod Esbjerg Byråd, herunder egne socialdemokratiske kollegaer, istedet for at rette skytset mod regeringen.

Kronborgs forsøg på at mobilisere S-kammeraterne på Christiansborg er i øvrigt udtryk for en besynderliglogik: når det handler om regeringens sundhedsudspil, så forsvarer Kronborg regionerne og afviser at give folketingspolitikerne mere indflydelse på sundhedspolitikken, mens han i den konkrete sag skyder på regeringen og ingen respekt udviser for det kommunale selvstyre og lokale beslutningstageres ansvar. Kronborgs udmeldinger hænger ganske enkelt ikke sammen, og det ville kvalificere den politiske debat i vores lokalområde, hvis JydskeVestkysten brugte sin analysekraft på at forholde sig til substansen i Kronborgs udmeldinger

Hvis JydskeVestkysten ville se nærmere på Kronborgs udmeldinger, ville mediet i øvrigt have noteret sig, at både Kronborg og jeg offentligt og ved flere lejligheder har sagt, at nok er vi politiske modstandere, men at vi også går til valg på et tæt samarbejde om sager, hvor vi i Folketinget i fællesskab kan fremme Esbjergs interesser - præcis på samme måde som Kronborgs S-forgængere Bjarne Corydon, Kim Mortensen og Helge Mortensen og jeg gjorde. Derfor er JydskeVestkystens brug af udtrykket "politisk totalkrig" mellem S og V i den kommende valgkamp ikke alene dybt misvisende - det er også en usmagelig historisk sammenligning og en betænkelig retorik, når det handler om at værne om det samarbejdende danske folkestyre. Her burde JydskeVestkysten vedkende sig sit ansvar og bidrage til en sober, redelig og saglig dækning af det kommende folketingsvalg. Vores folkestyre er for dyrebart til andet.

JydskeVestkysten burde bidrage til en sober og saglig dækning af det kommende folketingsvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce