Genbruget skal øges i Esbjerg


Genbruget skal øges i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Det er med glæde, at jeg kan se, at politikerne i Esbjerg tager den cirkulære økonomi alvorligt, og gør sig tanker om, hvordan kommunen kan øge genbruget. Bæredygtighed er ikke et modeord. Det bør være ledetråden i vores fremtidige udvikling. Derfor tillader jeg mig lige at give politikerne nogle fakta med på vejen om genbrug og den samfundsmæssige bæredygtighed.

I Røde Kors har dygtige frivillige bidraget til, at vi på landsplan har et overskud 66 millioner kroner fra vores genbrugsbutikker. Det er penge, der med det samme omsættes til sociale aktiviteter i Danmark og til internationale katastrofeindsatser. 60 procent af Røde Kors-butikkens overskud i Esbjerg bruges til aktiviteter til kommunens borgere. Det er sociale aktiviteter som for eksempel patientstøtte på Sydvestjysk Sygehus, vågekoner, familienetværk, julekurve, sommerlejr for udsatte børn, samaritter, netværk for voldsramte kvinder og meget andet. Altså aktiviteter, støtte og netværk direkte tilbage til kommunens borgere.

Esbjerg har som få andre kommuner allerede etableret genbrugsbutik. Men det er ikke entydigt en god idé, der er lig med øget bæredygtighed i kommunen. Erfaringerne er, at kommunale genbrugsbutikker opnår langt dårligere resultater, end hvad de almennyttige organisationer præsterer. Og en regnskabsanalyse fra brancheorganisationen ISOBRO viser da også, at hvis affaldspladserne donerer genbrugsegnede effekter til humanitære organisationer, så får kommunen 20 gange så meget tilbage i forhold til egen butik på affaldspladsen. Samme analyse viser, at genbrugskagen ikke øges, når kommunerne træder ind på markedet, men markedet i stedet flyttes væk fra de humanitære organisationers butikker.

Så kære politikere i Esbjerg, overvej lige, om kommunen selv skal drive genbrugsbutikker eller i stedet samarbejde bedre med os organisationerne om adgangen til de attraktive genbrugsmaterialer. Vi tror på, det er vejen til at øge genbrugsmassen til glæde for miljøet og de mange danskere, der synes, genbrug er guld. Alt i alt en bedre investering for kommunerne. Vi står klar til samarbejdet.

Genbruget skal øges i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce