Flot ergo- og fysioterapeutisk arbejde


Flot ergo- og fysioterapeutisk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Esbjerg Kommune har meget at være stolt af, når det drejer sig om ergo- og fysioterapi til ældre borgere.

Vi var forleden på besøg på Skovsbocentret og Lyngvejens Ældrecenter og blev præsenteret for, hvordan der arbejdes med hverdagsrehabilitering og med faldforebyggelse. Der bliver lavet et flot fagligt arbejde. Der er skabt struktur, rammer og ledelsesmæssige forudsætninger for udvikling af faglighed og kvalitet i arbejdet. Det er tillige veldokumenteret. Det er værd at være stolt af.

Esbjerg Kommunes egen dokumentation af effekten af hverdagsrehabilitering påviser stor effekt. I de fleste tilfælde bliver borgerne mere selvhjulpne og får mindre behov for anden hjælp. De bliver i højere grad i stand til at klare hverdagens gøremål med forflytninger, personlig hygiejne, af- og påklædning og får mindre behov for praktisk hjælp.

Arbejdet med hverdagsrehabilitering tager afsæt i terapeutiske metoder for træning og målsætning samt den enkelte borgers motivation. På den måde bliver indsatsen betydningsfuld for den enkelte borger. Det stiller store krav til faglighed og professionelt koordineringsarbejde, hvor borgeren - og eventuelt pårørende og andre faggrupper - inddrages. Når disse indsatser lykkes, påvirker det også livskvaliteten for den enkelte.

Esbjerg Kommune har også fokus på at forebygge fald hos ældre borgere. Faldulykker kan være fatale for den enkelte, men også dyrt samfundsmæssigt, og ofte genvinder man ikke alle færdigheder efter et fald. Derfor er det godt, at Esbjerg Kommune systematisk fastholder faldforebyggende træning på hold, eller hvis der er behov for det, i mindre grupper eller individuelt.

Esbjerg Kommune har grund til at være stolt af arbejdet. Man kan nå endnu videre ved at bygge videre på dette fundament og udvikle kvaliteten i arbejdet, måle effekter samt udvikle den faglige dokumentation, så indsatsen også fremover kommer borgerne direkte til gavn, og den kommunale økonomi ikke belastes unødvendigt.

Flot ergo- og fysioterapeutisk arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce