En stor oplevelse og en studietur værd


En stor oplevelse og en studietur værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Jeg havde i denne uge den store oplevelse sammen med blandt andre DLF-formand Anders Bondo at besøge Bakkeskolen Cosmos i Esbjerg. En berigende oplevelse, der på fornemmeste vis viser en vej til at ændre en skoles image og kvalitet. Vejen er nytænkning af skolens indhold, og midlet er inddragelse og samspil mellem ledere og medarbejdere, der skaber en fælles ramme og kultur på skolen, som både bestyrelse, ledelse og medarbejdere bakker op. De har opbygget beskrivelser af forskellige karaktertræk, som alle stræber efter at efterleve. Kendte rammer giver tryghed for alle. Det er imponerende, hvortil man er kommet på Bakkeskolen Cosmos, og det bør være til stor inspiration for andre skoler.

Skolens udgangspunkt for to år siden var, at skolen var fravalgt af de etniske danskere i området, så målet har været at tiltrække andre og samtidigt at åbne skolen for lokalsamfundet, så skolen med tiden igen bliver det naturlige valg. Det har man gjort ved at opbygge nye og spændende tilbud, hvor man tager udgangspunkt i elevers interesser og bygger de nye tilbud op om dette. Sport+ med eSport, GymTeam, hvor man benytter Cosmosskolens nye status som breddeidrætsskole til at tilrettelægge skoledagen, hvor eleverne kan kombinere deres talent og interesse for en idrætsgren med en god skolegang er ganske imponerende.

Skolen har indført 60 minutters lektioner og faste voksne i frikvartererne som gårdvagter. Større helheder med færre skift og stabile relationer skaber en bedre skole.

Det var en oplevelse at møde repræsentanter for lærerne, der med sænkede skuldre og overbevisende tale var begejstret for deres skole.

Jeg er ganske imponeret over Bakkeskolen Cosmos - og fremskridtene er en studietur værd for skolefolk og beslutningstagere.

En stor oplevelse og en studietur værd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce