Det er Ulla Tørnæs, der skylder lønmodtagerne svar


Det er Ulla Tørnæs, der skylder lønmodtagerne svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Den 10. oktober kunne man i disse spalter læse, at Ulla Tørnæs mener, at Anders Kronborg og Socialdemokratiet "skylder esbjergenserne svar" i forhold til debatten om beløbsordningen. Men Ulla Tørnæs' indlæg er fuld af stråmænd, ufortjent selvros og påtaget forundring.

Tørnæs skriver blandt andet, at "regeringen gør meget for at opkvalificere den danske arbejdsstyrke". Her virker det som om, at Ulla Tørnæs har glemt, at den regering, hun selv er en del af, har rundbarberet erhvervsuddannelserne via omprioriteringsbidraget, siden den kom til magten. Hvis ikke Tørnæs' regering havde udsultet erhvervsskolerne økonomisk, havde flere unge danskere formentlig taget en erhvervsuddannelse de seneste fire år. Og så havde der måske været rigelig med faglært arbejdskraft til virksomhederne.

Ulla Tørnæs har jo ret i, at uddannelse og opkvalificering ikke løser udfordringen "på den korte bane". Men man kunne vel have forventet, at regeringen havde overvejet den lange bane, før den svang sparekniven over uddannelsessystemet. Men det er altså åbenbart ikke tilfældet.

Og lad os bare være ærlige: Når Ulla Tørnæs vil sænke beløbsgrænsen til 330.000 kr., er det ikke for at tiltrække "højtspecialiseret arbejdskraft". Med en beløbsgrænse på 418.000 kr. i dag er dét nemlig allerede muligt. Med en beløbsgrænse på 330.000 kr. er det helt almindelig faglært arbejdskraft, Ulla Tørnæs vil importere. I Danmark tjener 85,5% af de faglærte mere end 330.000 kr. årligt. Regeringens politik vil derfor betyde, at millioner af faglærte fra tredjelande bliver inviteret ind på det danske arbejdsmarked. Og så er konsekvensen uundgåeligt løntrykkeri og dumping.

Ulla Tørnæs stiller sig derudover uforstående overfor, hvordan Socialdemokratiet "helt praktisk" vil "uddanne en kontanthjælpsmodtager til kemiingeniør på under et år". Jeg har svært ved at forstå Ulla Tørnæs' forundring. Ifølge Danmarks Statistik tjener en kemiingeniør ansat i det private nemlig en årsløn på 546.000 kr., hvilket er langt højere end den nuværende beløbsgrænse på 418.000 kr. Dermed ville en virksomhed frit kunne hente en kemiingeniør fra et ikke-EU-land. Og det ved Ulla Tørnæs selvfølgelig godt.

Så Ulla Tørnæs - Det er vist nærmere dig, der skylder lønmodtagerne et svar. Jeg ser frem til det.

Det er Ulla Tørnæs, der skylder lønmodtagerne svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce