Den voksende ulighed er uanstændig


Den voksende ulighed er uanstændig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Der var engang, da Danmark var et mere lige land end i dag. Hvor der var kortere afstand mellem rengøringsassistenten, chaufføren og direktøren. Hvor deres børn oftere gik i samme folkeskole. Hvor få havde for meget og færre for lidt.

Men de seneste årtier er der blevet større forskel mellem rig og fattig. En af mange forklaringer er, at nogle politikere hellere vil give topskattelettelser end investere i det sociale sikkerhedsnet.

Det går særligt ud over de allerfattigste. Når topskatten lettes, stiger uligheden. Når dagpengene forringes, kontanthjælpen sættes ned og adgangen til førtidspension begrænses, stiger uligheden. Og når der spares på beskæftigelsesindsatsen, uddannelse og indsatsen mod social dumping, stiger uligheden.

For 3F's medlemmer har det enorm betydning, at vi kan være sikre på vores sociale sikkerhedsnet. At ydelserne, når man i perioder står uden job, ikke er så skrabede, at man dårligt kan betale sin husleje eller sine børns lejrskole.

Siden 2002 har en gennemsnitlig ufaglært og faglært 3F'er fået en reallønsfremgang på 41.000 kroner. Men den rigeste 1 procent har fået 14 gange så meget.

Vi skal ikke ende med et polariseret samfund, hvor man ikke kan leve af et job.

I 3F kæmper vi mod den stigende ulighed. Og for at folk, der er nedslidte, kan få en værdig afgang fra arbejdsmarkedet.

Den voksende ulighed er uanstændig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce