Byen er klar, men hvad med universiteterne?


Byen er klar, men hvad med universiteterne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Hvad vil vi med universiteterne i Esbjerg? Dette yderst relevante spørgsmål tog Villy Søgaard fra Syddansk Universitet op i en kronik i mandagens udgave af JydskeVestkysten. Villy efterlyser her mere engagement fra byens og regionens side, og dertil kan jeg kun sige:

Vi er så klar.

Og det gælder bestemt også erhvervslivet og Business Esbjerg. Her er udmeldingen præcis den samme, hvilket fremstår tydeligt i Business Esbjergs læserbrev (se JV onsdag)

Der må ikke være den mindste tvivl om, at Syddansk Universitet og Aalborg Universitet er helt og aldeles afgørende for Esbjerg Kommune og hele det sydvestjyske område. Og det er helt afgørende at de to universiteter sætter meget mere fokus på udviklingen af studiebyen Esbjerg og etablerer relevante uddannelser til gavn for det lokale og regionale erhvervsliv.

Vi ved jo alle, at flere studerende er fundamentet for, at vores virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for samtidig med, at studerende nærmest fungerer som katalysator for en storby med ambitioner.

Noget af det første, jeg gjorde, da jeg tiltrådte som borgmester, var derfor at tage fat i rektor Henrik Dam fra Syddansk Universitet og rektor Per Michael Johansen fra Aalborg Universitet. Vi har haft flere gode samtaler, hvor jeg har understreget nødvendigheden af et tættere samarbejde, og hvor jeg også har peget på, at de to universiteter har et stort potentiale, men at omsætningen af dette potentiale kræver mere fokus på lokale forhold. Og etablering af nye uddannelser kan jo godt lade sig gøre, det er den nye kandidatuddannelse til læger, det bedste bevis på.

Vi har simpelthen brug for at begge universiteter viser, at de vil Esbjerg.

Der arbejdes fortsat på et jurastudie, og for et års tid siden talte vi også om behov for flere datauddannelser i forbindelse med, at vi får Havfruekablet og et kæmpe datacenter i Esbjerg, men her er der ikke sket så meget fra universiteternes side endnu. Det er ellers en helt unik mulighed, vi har fået, og den skal vi være i stand til at gribe. Vi skal smede, mens jernet er varmt.

Jeg vil derfor gerne sætte mig i spidsen for et endnu tættere samarbejde mellem universiteterne, erhvervslivet og kommunen. Private virksomheder har for længst fået øjnene op for Esbjerg og investerer på livet løs i mange nye boliger. Boligselskaberne er ligeledes i fuld gang med at etablere flere hundrede nye studieboliger, og det vil i løbet af få år betyde, at vi kan tilbyde alle studerende en boliggaranti.

Desuden er Esbjerg Kommune og Business Esbjerg i fuld gang med at udarbejde en ny vision 2025, som sætter fokus på vækst og velfærd. Heri vil mange af de nye indsatser også blive beskrevet. Dermed har vi mange fundamentale elementer på plads. Nu handler det om, at vi rykker tættere sammen, og at universiteterne i Esbjerg får kigget på, hvordan de kan optimere deres samarbejde, tiltrække nye uddannelser, indgå i en meget tættere dialog med erhvervslivet og gøre Esbjerg til deres fokusområde.

Tiden er inde til at vi tager fat om nældens rod, og jeg vil gerne stå i spidsen for dette projekt. Esbjerg Kommune og hele det sydvestjyske områdes fremtid afhænger af det.

Byen er klar, men hvad med universiteterne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce