Vejen frem er dialog


Vejen frem er dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Såvel KL som Danske Regioner og Staten har varslet lockout. Det burde ikke være nødvendigt i 2018. I alle håndbøger for konflikthåndtering står der på side 1, at vejen frem er dialog.

KL har varslet lockout af 250.000 medarbejdere. Mens de forudgående strejkevarsler fra lønmodtagerorganisationerne havde et langt mindre omfang.

Byrådsgruppen anerkender fuldt ud, at KL er en arbejdsgiverorganisation, som forhandler løn- og arbejdsvilkår med lønmodtagerorganisationerne. Vi finder blot ikke, at KL' udspil står i rimeligt forhold til de varslede strejker.

Vi støtter fuldt ud den danske model. Men det voldsomme arbejdsgiverudspil sætter den danske model på en alvorlig prøve. Man kunne have arbejdsgiverparterne mistænkt for at ville have ønske om at dræne fagforeningernes strejkekasser hurtigst muligt eller opnå et hurtigt regeringsindgreb, hvilket i realiteten vil lægge den danske model død på det offentlige arbejdsmarked.

Vi har stor sympati for lærerne, pædagogerne, sygeplejerskerne, sosu'erne m.fl. Statsministeren siger, at det går rimeligt godt i Danmark. Ved de foregående tre overenskomstforhandlinger, som stod i finanskrisens tegn, har lønmodtagerne vist tilbageholdenhed. Nu er det kun rimeligt, at de gode tider smitter af på de kommende overenskomster.

Vi opfordrer parterne til at sætte sig til forhandlingsbordet igen for at finde en ansvarlig løsning, som alle kan være tjent med. En så omfattende konflikt, som der er lagt op til, kan ingen være tjent. Det vil have en negativ indvirkning på det offentlige arbejdsmarked mange år frem i tiden.

Vejen frem er dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce