Nyt år- nyt byråd - nye tider for borgere med handicap


Nyt år- nyt byråd - nye tider for borgere med handicap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Åbent brev til politikerne i Billund Kommune.

Vi er en gruppe af tidligere pædagoger fra handicapområdet, som har arbejdet på området i mange år og stadig har stor interesse for områdets borgere. Derfor er vi interesseret i at høre, hvad I tænker om området og fremtiden? - Hvilke visioner er der for området, og hvordan bliver disse udmøntet i hverdagen for både borgere og personale?

Vi er bekymrede. Tidligere har vi oplevet et område med fokus på borgerne, hvor der var stor faglighed og udvikling samt stabilitet, som sikrede borgernes trivsel. Der var tillid til medarbejdernes kompetencer, og der var en stor grad af lydhørhed og inddragelse i beslutninger. Borgere, medarbejdere og ledelse skabte en god synergi og et godt levemiljø såvel som et godt arbejdsmiljø for alle.

Vi oplever i dag en topstyret, ustabil organisation uden lederskab og visioner, hvor der er manglende tillid, indflydelse og arbejdsglæde. Der bliver handlet i blinde.

Udskiftningen blandt både ledere og medarbejdere har været ekstrem stor. Flere medarbejdere er blevet alvorligt syge, blevet fyret, og stillingerne er sjældent blevet genopslået.

Der er blevet taget beslutninger uden om MED - og de senere år har dette fungeret af navn, men ikke af gavn. Arbejdsplaner er blevet dikteret uden indflydelse, og flere af vagterne lavet om til fem timers vagter og meget få sammenhængende fridage til at restituere sig. Der mangler såvel respekt som anerkendelse ift. det enkelte menneske. Når vi som medarbejdere synliggjorde vores bekymringer, blev vi mødt med "sådan er det bare "- "du kan bare finde noget andet arbejde" og ingen begrundelser.

Der er blevet brugt rigtig mange ressourcer på konsulenter og store dyre projekter som "Sammen finder vi ud af det" og "Samskabelse", og derved færre penge til varme hænder og kerneopgaver. Hvis projekterne havde medført en stor nytteværdi for borgeren, gav det mening. Men det ser vi desværre ikke.

Tidligere havde borgerne to eller tre kontaktpersoner, som havde den nære, trygge kontakt til borgerne og deres pårørende. I dag er normerne fra ældreområdet overført til handicapområdet, så borgerne har op til 10.

Relationsarbejdet og kontinuiteten ift. fagligheden, som er tvingende nødvendigt for borgerens udvikling og trivsel, eksisterer ikke længere. Desværre.

Med et håb for en bedre fremtid for handicapområdet.

Nyt år- nyt byråd - nye tider for borgere med handicap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce