Læserbrev: Grindsted-forureningen og syltetøjskrukken


Læserbrev: Grindsted-forureningen og syltetøjskrukken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Arne Eriksen, medl. af 3F, Kløvervej 17, Kolding
CHRESTEN BERGH
Debat Billund. 

Læserbrev: Nu har der i foråret verseret en hel del vedrørende forureningen i diverse medier. Folk i Grindsted har været meget forarget over, at der ikke er gjort noget ved sagen.

Imellem 1977 og 1986 boede jeg i Billund. Dengang poppede det også op - specielt banegraven, hvor Grindstedværket havde fyldt op med forurenet affald, vel nok af værste kaliber. I 1984 havde folk fra DSU lavet en happening en morgen foran porten til værket. Ved hjælp af tomme 200 l. tromler og kæder havde man blokeret for porten/adgangen til Grindstedværket. De ansatte ryddede simpelthen vejen, og daværende fabriksdirektør gik imellem, ellers var de unge mennesker blevet klynget op i de nærmeste træer.

Dengang var der to virksomheder på egnen, man ikke måtte tale negativ om, og den ene var Grindstedværket. Politikerne var dengang også inde over i sagen vedrørende den såkaldte banegrav, men amtet, byrådet og folketinget havde ingen penge til oprydningen. Grindstedværket kunne man på grund af forældelsen ikke klandre for noget. Det hele havnede i syltetøjskrukken.

Man ved, at grundvandet i området løber fra Nordøst - Sydvest, med andre ord ind under Grindsted by, hvilket man også vidste dengang. Et klogt hoved - vel nok i byrådet - fik oprettet Engsøen, hvorved forureningen af Grindsted å blev stoppet her, så Vadehavet ikke blev fyldt med forurening fra Grindstedværket.

Engang i begyndelsen af 1980'erne kom der en meddelelse, at fisk og ænder fra Engsøen ikke måtte spises. Hvordan kan man se på en and, der kommer flyvende i luften, at den har snadret i Engsøen? Det hyggede vi os meget med! Engsøen kan i dag ikke bruges som rekreativt område!

Her i 2018 skal politikerne og diverse kloge hoveder til at finde ud af, hvad banegraven gemmer. Det ved man! Hvornår man har mod til at gå i gang med oprydningen, er et andet ord. Forureningen har flere gange været oppe at vende i diverse medier, men hver gang er den landet i syltetøjskrukken, fordi ingen vil røre ved sagen med en gloende ildtang.

Læserbrev: Grindsted-forureningen og syltetøjskrukken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce