Jordforureningen i Grindsted løses ikke alene med kaffesnak


Jordforureningen i Grindsted løses ikke alene med kaffesnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Troels Ravn (S), MF, og Jørn Lehmann Petersen (S), formand for miljøudvalget i Region Syddanmark
Foto: Andreas Bjerre
Debat Billund. 

Læserbrev: Vi vil hermed give nogle bud på, hvad snakken bør handle om, når miljøminister Esben Lunde - som omtalt i JydskeVestkysten d. 2. marts - skal mødes med udvalgte Venstre-politikere for at drøfte jordforureningen i Grindsted.

Jordforureningen i Grindsted har været kendt gennem mange år. Med mellemrum popper der noget nyt op om sagen, senest i forbindelse med, at udsivningsstedet til Grindsted Å nu er identificeret. Derfor er tiden nu kommet, hvor al kendt viden og alle løsningsmuligheder lægges frem.

Vi mener, det er helt centralt, at Miljøstyrelsen (staten) og regionerne sammen laver en ny prioritering, hvor store sager som Grindsted-forureningen kommer helt frem. I 2019 skal staten og regionerne forhandle økonomien. I dag afsættes der årligt 420 millioner kroner til oprensning over hele landet. Vi mener, at partierne i Folketinget skal være parate til at finde væsentligt flere penge.

Ansvaret omring jordforurening ligger hos regionerne, men miljøministeren kan ikke vende det blinde øje til, staten skal med indover.

Det vil ikke være muligt at grave al forurening væk, men der skal ofres resurser på løsninger og de nye metoder til at stoppe udsivningen, der nu kendes som pumpeløsninger og etablering af barrierer nede i jorden. Nu skal der handles!

Konsekvenserne for mennesker, drikkevand, miljø og dyreliv skal dokumenteres.

En kop kaffe og en snak kan være udmærket, men det havde været langt bedre, om Esben Lunde Larsen havde evnet at komme til Grindsted - eksempelvis ved de informations- og borgermøder, der afholdes den kommende tid. Vi har sammen med den socialdemokratiske byrådsgruppe udsendt en pressemeddelelse til den trykte presse og sociale medier, hvor vi pointerer vores anbefalinger til handlinger. Det har givet en massiv respons fra borgerne - flere hundrede tilbagemeldinger, mails, opringninger og debat. Vi er sikre på, at den viden og de holdninger borgerne i Grindsted har til forureningssagen havde været nyttig for miljøministeren at få del i.

Jordforureningen i Grindsted løses ikke alene med kaffesnak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce