Hvor er MUK blevet af


Hvor er MUK blevet af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Når jeg læser dagens indlæg i JydskeVestkysten om Kulturskolens Åbent Hus-arrangement omkring Legoland Billund Garden og Underholdningsorkesteret, så er jeg naturligvis fyldt med positiv velvilje overfor indsatsen omkring fødekæde til de instrumentale aktiviteter.

Dog er der noget, der undrer og skræmmer mig: Hvor er den vokale førerposition, som tidligere Grindsted Musikskole besad, blevet af?

Hvor er MUK (Musikskolens Ungdomskor) henne? Instrumentet - sangstemmen - har vi alle med os fra fødslen. Den er gratis. "Uniformen" bestod af en T-shirt og en sweatshirt + cowboybukser, og koret var toppen af en fødekædepyramide med børnekor på alle skoler i bunden, juniorkor og sang-og-stemmepleje i midten og så det 50 - 60 medlemmers store ungdomskor i toppen. MUK var en eftertragtet gruppe at blive medlem af. Medlemmerne bar de røde bluser med stor stolthed, og Grindsted blev kendt viden om for sine vokale kompetencer. Lokalt opførte koret i årene fra 1985 - 2013 15 store shows i Kulturhuset, Grindsted, som i de mange store år blev set af næsten 3.000 betalende tilskuere. Fra dette arbejde er der udsprunget rigtigt mange unge mennesker, som er fortsat i kunstneriske livsbaner i en stor vifte af humanistiske jobs i hele landet - samt også i Kulturskolens lærerstab.

Musikskolen / Kulturskolen har et stort ansvar som led i en fødekæde, der har til opgave at bibringe flest muligt mennesker en oplevelse og viden om det helt specielle ved musikarbejdet, som bibringer energi, glæde og sociale værdier.

Lad mig til slut slå fast at, dette ikke er et surt opstød fra en "tidligere", men et observant indlæg fra en indsigtsfuld borger med stor viden og interesse i emnet baseret på 30 års ledelse af den tidligere Grindsted Musikskole + 10 års loyal tavshed om emnet.

Se nu at få taget hånd om det vokale. Det haster.

Hvor er MUK blevet af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce