Hellig røg


Hellig røg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Argumenterne røg bogstaveligt talt gennem luften til byrådets behandling om "Røgfri arbejdstid" - argumenter mod det, der for nogle opleves som en restriktion, der begrænser den enkeltes personlige frihed.

Debatten om røgfri arbejdstid er uhyre dilemmafyldt. Det kan begge radikale byrødder bekræfte efter at have vendt og drejet sagen inden byrådsmødet tirsdag den 5. februar.

Vi ved alle, uanset om vi ryger, har røget eller ikke ryger, at det at ryge er sundhedsskadeligt. Vi mangler heller ingen dokumentation for at slå fast, at rygning er den enkeltfaktor, der har den største negative indflydelse på danskernes helbred.

Vi kan samtidig se, at kurven med unge, der ryger, er for opadgående i Billund Kommune. Hvad de kan se frem til af sygdomsforløb og forkortet levetid, kan man dykke ned i på sundhedsstyrelsens hjemmeside. Det kan anbefales, inden man tager stilling til spørgsmålet om røgfri arbejdstid.

Vi kan konstatere, at oplysende kampagner og forsøg på forebyggelse ikke knækker kurven med unge, der ryger.

Derfor har Billund Kommune forpligtet sig til at deltage i partnerskabet om røgfri fremtid. Vi vil en røgfri fremtid og vi mener som medlemmer af kommunalbestyrelsen, at vi må være konsekvente i de politiske signaler vi sender i den forbindelse. Vi mener det. Vi vil have en røgfri fremtid.

Vi er ikke i tvivl. Vi mener rygning er den største sundhedsmæssige udfordring, vi har i Billund Kommune. Rygning æder gode menneskeliv og påfører sundhedsvæsenet store ekstra omkostninger. Vi har valgt at påtage os den politiske ledelse og har stemt for en politisk vision om, at Billund kommune i 2020 er en røgfri arbejdsplads.

Hellig røg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce