Grindsted forureningen sat i videnskabelig perspektiv


Grindsted forureningen sat i videnskabelig perspektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Har den omtalte forurening efter Grindsted værket i 2018 den store betydning.

Miljø, forurening, menneskets krav på renhed er katastrofalt interessant.

Brutalt sagt. Hvad er det egentlig som er nedgravet ifølge Regionens information, der er offentliggjort i en rapport i 2009.

Det er f.eks. Quinolin, Acetophenon, Vinylklorid, Benzen, hexamethylaislazan, mv. med en densitet på under 1,0, som er vands densitet. Meget er dermed forduftet op i atmosfæren, bl.a. vinylklorid som gasser. Noget er tilbage, som skylles ud med vandet, bogstaveligt i åen. Uden at det medfører nogen umiddelbar fare for mennesket.

Dernæst er nedgravet stoffer med densitet over 1,0. F.eks. Acetylsalisylsyte, kviksølv, fenol, og andet. Det siver altså på grund af massefylden, densiteten, nedad.

Udgangspunktet er: lad det være som det er, og som menneskene har levet med det i mange, mange år. Uden bevisligt at have lidt de helt store skader ved det. Nogen har, men de har så også som medarbejdere stået midt i dampe, gasser mv. - og vidst at det nok ikke var en helt god atmosfære de arbejdede i.

Den foreslåede afskærmning ned i dybden som på Fyn, hvor problemet var en virksomheds rensende klorforbindelser med en densitet på op mod 1,6 for anvendelse af Perchlorethylen kan muligvis anvendes både ved Banegraven og på fabriksgrunden. Men densiteten burde sige, at forureningen nok ikke flytter sig ret meget.

Regionen har eksperterne, der ved, hvordan man håndterer disse stoffer i jord. De er forhindrede i at gøre ret meget på grund af økonomi og politikernes manglende interesse i årtier.

Fremover kan vi ikke gøre meget andet end det vi hidtil har gjort: lad regionens eksperter lave løbende, hyppige målinger, som bør offentliggøres. Og giv dem en stor sum penge til at gøre det for.

Så overlever vi nok alle.

Grindsted forureningen sat i videnskabelig perspektiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce