Fuld åbenhed er i interesse for alle


Fuld åbenhed er i interesse for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: I sidste uge var jeg på besøg i et villakvarter i den nordvestlige del af Grindsted. En borger havde inviteret mig for at dele ud af sin viden og fortælle om bekymringer i forhold til jordforureningen i Grindsted.

Borgeren har i forbindelse med et gravearbejde i sin indkørsel stødt på fyldjord bestående af klæg og murbrokker. Mistanken går på, om jorden er giftig, stammer fra den forurenede fabriksgrund, og er anvendt i kvarteret under byggemodningen i 1960'erne og 1970'erne.

Borgeren stillede også spørgsmål til, hvor langt forureningsfanen i undergrunden når ud mod boligkvartererne i nordvest samt hvilke risici, der helt præcist er forbundet med at komme i kontakt med vandet fra de ulovlige vandboringer i byen.

Andre borgere fortæller om børn, som i leg aftapper vand fra et udløb ved Banegravsdepotet. Er det forgiftet vand?

Vi skal ikke male skræmmebilleder, men jeg mener, det er relevante spørgsmål og bekymringer, der udtrykkes.

Det gælder om at få utryghed og tvivl manet i jorden - eller i værste fald bekræftet - hvilket der så naturligvis må handles på.

Region og kommune må leve op til kravet om fuld åbenhed og effektiv indsats. Det er tilfredsstillende, når myndighederne leverer klare svar til borgerne i forhold til jordforureningen. Der må gives præcise svar på, hvorvidt vandet i nogle områder er skadeligt at drikke. Der må også tages ansvar for, at Styrelsen for Patientsikkerhed inddrages i vurderingen.

Jeg vil tage den viden, jeg har fået fra besøget hos borgeren med i mit politiske arbejde. Det er vigtigt, at der gives svar.

Fuld åbenhed er i interesse for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce