!DOCTYPE html> Frikendt? | Debat Billund | jv.dk

Frikendt?


Frikendt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Så foreligger de første foreløbige resultater af Region Syddanmarks undersøgelser i forbindelse med forurening i Grindsted.

Der er i seks ud af ti undersøgte kloaksystemer fundet rester af vinylklorid, som overskrider Miljøstyrelsens afdampningskriterium. De koncentrationer, der er målt i kloakken, giver ikke anledning til, at der er problemer med udeluften.

Undersøgelsen via de såkaldte poreluftprøver, om der er en generel fare for indeklimaet hos alle borgere i Grindsted, viste som forventet, at forureningen ikke påvirker indeklimaet i folks boliger.

Jeg føler, at jeg fremtidig med god samvittighed kan fortsætte med mine daglige vandreture fra hjemmet på Ådalen og langs Grindsted Å rundt om Engsøen eller ned til "Hedens Domkirke" og forbi Grindsted Sygehus.

Undertiden tænker jeg med gru tilbage på de ukendte farer, jeg har udsat mig selv for. Sidst i 50'erne i København på cykel til skolen eller weekend med kanoture Lyngbysø/Bagsværdsø og Mølleåen: Der var ikke en levende fisk i Lyngbysø. Senere syv år i Aarhus med mange ture på Aarhus havn med fabrikkerne og pulserende liv. Tidligere arbejde i Silkeborg, mens papirfabrikken endnu var aktiv og Gudenåen stærk forurenet. Endnu tidligere uddannelse i Varde med Varde Stålværk, gasværket og slagteri midt i byen.

Jeg har nylig læst i avisen, at fire drikkevandsboringer i Varde er lukket ned, og at Varde indtil videre må modtage rent vand fra Esbjerg Kommune. Esbjerg henter i øvrigt en stor del sit drikkevand i Holsted.

Jeg glæder mig over, at vi i Grindsted som formodentlig Danmarks første by, kan siges at være gennemanalyseret for miljøfarer: Det være sig luft, vand, støj.

Frikendt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce