Forureningen under Grindsted by


Forureningen under Grindsted by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Der er nu kommet nye tal for forureningen under Grindsted by og ud i Grindsted Å. En forurening, som alle har kendt til, men bare aldrig kendt det fulde omfang af. Og det gør vi vel heller ikke nu.

Igennem mange år har man i Grindsted levet på et af Danmarks største giftdepoter, uden reelt at vide hvor slemt det er. Eksperternes dom er meget dyster, og man regner med en massiv udledning fra fabriksgrunden og de andre gift depoter i byen i mange år fremover.

Det er nu på tide, at man fra politisk side tager ansvar og får fundet en løsning, som er langtidsholdbar. Og som ender med en oprensning af undergrunden under Grindsted. Region Syddanmark har meldt ud, at man ikke har ressourcer til at betale en oprensning alene - en oprensning, som er blevet vurderet til over 100 mill. kr.

Jeg forventer, at vi i byrådet får en orientering hurtigst muligt, så vi kan følge op på denne sag. Det er også vigtigt, at Billund Kommune følger denne sag til dørs, og at vi får Region Syddanmark, Christiansborg og evt. EU på banen, så vi sammen kan få sat gang i processen med en oprensning af forureningen under Grindsted by.

Derfor glæder det mig, at borgmesteren allerede har taget kontakt til miljøministeren og regionsrådsformanden. Vi har brug for flere oplysninger for i første omgang at informere borgerne i Grindsted, men også for at få politisk pres på Christiansborg og regionen. Jeg har også kontaktet den konservative miljøordfører Mette Abildgaard for, at vi kan lægge pres på regeringen og resten af Folketinget.

Det er tid til en fælles løsning.

Forureningen under Grindsted by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce