En hvidbog kan forpligte til handling


En hvidbog kan forpligte til handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Billund. 

Læserbrev: Når det gælder jordforureningen i Grindsted, har borgerne krav på at få adgang til den senest opdaterede viden om forureningens omfang, konsekvenser for mennesker og dyreliv, samt hvilke muligheder, der er for handling og oprensning.

Derfor foreslår jeg, at der udarbejdes en såkaldt Hvidbog.

Jeg mener, Region Syddanmark og Billund Kommune skal have ros for de informationsmøder, der blev afholdt i lørdags. Kompetente medarbejdere fra kommune og region informerede og besvarede fint de mange spørgsmål fra de mange fremmødte. Sådan skal det være. Vi forventer en offensiv tilgang til forureningssagen præget af åbenhed og gennemsigtighed.

Borgerne i Grindsted har med rette mange spørgsmål og megen bekymring, og mange har også fortællinger at berette om forskellige steder i kommunen, hvor der årtier tilbage er blevet dumpet gift, og om vandboringer, der er blevet stoppet, fordi de afslørede store giftfund i grundvandet.

Derfor vil en Hvidbog tjene et stort og nødvendigt formål: Den vil fastholde kravet om handling og forpligte os til handling! Region og kommune kan i samarbejde udarbejde Hvidbogen og lægge den på deres hjemmesider. Borgerne skal opfordres til at fortælle deres historier, og myndighederne skal undersøge deres gyldighed. Udover dette indhold, skal Hvidbogen indeholde afsnit omkring: Folketingets ansvar i forhold til at prioritere landets giftsager og sikre økonomien for oprensning, historikken om forureningen i Grindsted, konsekvenserne for mennesker og dyreliv. Kan det endegyldigt afkræftes, at forureningen er årsag til forekomsten af kræfttilfælde og alvorlig sygdom blandt borgerne, er grundvandsmagasinerne beskyttet mod giften, hvilke muligheder er der for en hel eller delvis oprensning?

Region og kommune har med informationsmøderne taget et første skridt, nu er der tid til at tage de næste. Borgerne vil fastholde kravet om, at der skal handles nu. En Hvidbog vil understøtte dette krav.

En hvidbog kan forpligte til handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce