Skilt i Cimbriaparken ophøjet til kunstværk


Skilt i Cimbriaparken ophøjet til kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: Byrådet behandlede på sit møde 29. august et ønske om opsætning af et større skilt på toppen blok A/B i Cimbriaparken ud mod Haderslevvej. Opsætningen af skiltet kræver en dispensation fra lokalplanen. Skiltet skal, ifølge DF, være et vidnesbyrd om, at her lå engang en markant virksomhed. Hvor grænsen for markant går, vides ikke.

Til mødet 3. maj i vækstudvalget for land og by, hvor forslaget første gang blev behandlet, fremgår det bl.a. af forvaltningens sagsfremstilling, at opsætningen af det ønskede skilt på facaden mod vest vil virke dominerende, samt at en dispensation til opsætning af skiltet vil danne præcedens for opsætning af andre facadeskilte med placering uden for bygningsmassen, hvorved hensynene bag lokalplanens skiltebestemmelser om hensigtsmæssig skiltning vil gå tabt. Der var flertal i udvalget for at stemme imod.

På et senere møde i udvalget var der stemmelighed, og DF bad derfor om en byrådsbehandling.

Til byrådsmødet var det iøjnefaldende skilt blevet ophøjet til et kunstværk. Venstre støttede nu forslaget. Ifølge borgmesteren er det vigtigt for nuværende og kommende generationer at få tilført viden om, hvor vigtige virksomheder engang lå. En mere præcis definition af, hvilke virksomheder der kan betragtes som vigtige nok til at blive mindet med større skilte/kunstværker på toppen af facaden, kunne borgmesteren ikke give. Men tømmerhandler må naturligvis betragtes som helt indlysende i den sammenhæng.

Og intentionerne i vedtagne lokalplaner må komme i anden række.

Skilt i Cimbriaparken ophøjet til kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce