SP vil renovere vejnettet én gang for alle


SP vil renovere vejnettet én gang for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: I Aabenraa Kommune har vi i flere år haft et erkendt efterslæb på vedligeholdelsen af vores vejnet. Særligt de lavest klassificerede veje i kommunen - klasse 4-vejene, de mindre veje i det åbne land - trænger til ny asfalt. Klasse 4-vejene ryger ofte helt ud af køen, når de knappe anlægsmidler til ny asfalt skal prioriteres. Klasse 1-, 2- og 3-vejene prioriteres naturligt nok højest. Det betyder desværre, at anlægsmidlerne ofte er sluppet op, når turen kommer til klasse 4-vejene.

I Slesvigsk Parti frygter vi, at dette gradvise vejforfald kan blive en dyr omgang for kommunen, hvis ikke vi gør noget i tide.

Vi mener, at en ekstraordinær investering i kommunens klasse 4-veje både kommer trafiksikkerheden og driftsøkonomien til gavn. Det er rettidig omhu at gøre noget nu.

Derfor har vi i forbindelse med de forestående budgetforhandlinger bedt forvaltningen undersøge, hvor meget vi kan spare i vejreparationer over en årrække, hvis vi fordobler budgettet til vejvedligeholdelse til 20 mio. kr. i 2019. Og hvor mange kilometer nyasfalterede klasse 4-veje det rækker til.

Vi ved godt, at der er begrænsning på anlægsbudgettet. Derfor foreslår vi en model, hvor vi ikke belaster anlægsbudgettet, men i stedet låner pengene i kommunekassen og betaler tilbage i de efterfølgende år.

Ligesom da byrådet besluttede KIK-strategien. Der investerede vi 68 mio. kr. i at halvere antallet af kontanthjælpsmodtagere. Det lykkedes og blev en stor succes for borgerne og kommunens økonomi.

Det kan investeringen i ny asfalt også blive.

SP vil renovere vejnettet én gang for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce