Retssikkerheden i Danmark


Retssikkerheden i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: Som andelshaver i andelsboligforeningen Søparken afd. 4, Rødekro har jeg afvist at betale for maling af udvendigt træværk på min bolig med den begrundelse, at det fremgår af vedtægter, at udvendig vedligeholdelse påhviler foreningen, ligesom foreningen ikke har tegnet lovpligtig arbejdsskadeforsikring. Da jeg så via foreningens advokat blev truet med eksklusion, hvis jeg ikke betalte, gjorde jeg det for efterfølgende at kræve pengene tilbage.

Dommeren, gav foreningen medhold med den begrundelse, at det fremgår af vores vedtægter, at det er de enkelte beboere, der skal forestå udvendig vedligeholdelse (det stik modsatte fremgår af vedtægterne), og foreningen ikke i den forbindelse er forpligtet til at tegne en ansvarsforsikring.

Da beløbet er under 20.000,-, kan sagen kun ankes ved tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, hvilket jeg så ansøgte om, men selvom nævnet er orienteret om, at pengene kun blev betalt under trussel om eksklusion, at rettens begrundelse for afgørelsen er i strid med fakta, og dommeren tilsyneladende har forvekslet en ansvarsforsikring med en arbejdsskadeforsikring, har nævnet uden specifik begrundelse afvist tilladelse til at anke afgørelsen.

Folketingets Ombudsmand har afvist at behandle min klage med den begrundelse, at Procesbevillingsnævnet ikke er en del af den offentlige forvaltning og derfor ikke er omfattet af hverken offentlighedsloven, forvaltningsloven eller ombudsmandsloven.

Et sådan system er ikke et retssamfund værdigt, og dommeren går sikkert rundt i lykkelig uvidenhed om, at han har læst det stik i vedtægterne, som der står og tilsyneladende har forvekslet en arbejdsskadeforsikring med en ansvarsforsikring.

Retssikkerheden i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce