Penge til et nyt museumsbyggeri


Penge til et nyt museumsbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: I et tidligere læserbrev har jeg foreslået, at et kommende museumsbyggeri for 100 mio. kr. giver plads til både kunst og søfart.

Efterfølgende har viceborgmester Ejler Schütt spurgt i et læserbrev: Hvor skal pengene komme fra?

Ejler Schütt kender selv svaret: I kommunens budget under "Kunstbygning ved Brundlund Slot", står som en kommentar til den planlagte arkitektkonkurrence:

"Den planlagte konkurrence ville danne grundlag for fundraising til et byggeri, der i sig selv vil have en attraktionsværdi. Alternativt kunne man forhandle med bidragyderne om at få udarbejdet et mindre prestigefyldt arkitektgrundlag inden for den nuværende finansiering, hvorefter kommunen alene skulle finansiere byggeriet. I begge tilfælde vurderes kommunens yderligere egenfinansiering at være 50 mio. kr. "

Kommunen har bevilget 1,450 mio. til arkitektkonkurrence og 20 mio. til byggeri i 2021. Og yderligere afsat 30 mio. kr. i efterfølgende år, altså i alt 51,450 mio.

Interessant skriver Ejler Schütt i sit læserbrev, at han "er bekendt med, at et helt nyt museum på godt 200 m² er opført fiks og færdigt for ca. 2.8 mio." - dog eks. moms.

Det får mig til at foreslå følgende: Byg en enkel museumsbygning på 1.200 m² på engen ved Møllemærsk 600 kvm til kunst og 600 kvm til søfart.

Pris: 6 x 2,8 = 16,8 mio. + moms 4,2 mio. i alt 21 mio. Fundering og arkitekt? Pris max. 25 mio. kr.?

Brug byggeriet i 10-15 år. Byg det om til boliger eller andet til den tid. Og flyt så til et spændende byggeri på Aabenraa Havn!

Penge til et nyt museumsbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce