Museumsbygning for både kunst og søfart


Museumsbygning for både kunst og søfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: JydskeVestkystens klummeskribent, Katrine Møller Madsen, skiver lørdag 8. oktober, at "Aabenraa burde satse på sit eneste fyrtårn". Naturligvis med den holdning, at Franciska Clausen er Aabenraas eneste fyrtårn.

Skribenten mener også, at man skal "få Museums Sønderjyllands bestyrelse til at sætte et hold, der kan skabe et skarpt profileret kunstmuseum, der ikke skal tilgodese både Per, Poul og søfartsentusiasterne".

Jeg er uenig med klummeskribenten. Uanset at omverdenen og efterhånden også nogle aabenraa'ere har fået øjnene op for, at Franciska Clausen var en betydningsfuld kunstner, er Aabenraa ikke dermed blevet en by, som har skabt udvikling af kunstnere. Franciska Clausen er ikke udviklet som kunstner i Aabenraa. Det er sket i udlandet.

Aabenraa er en søfartsby. Det har den været i mange hundrede år, og det bliver den ved med at være. Aabenraa har fostret mange "søfartskunstnere", som har haft stor betydning for udvikling af byen og egnen.

Vi skal selvfølgelig være stolte over de "billedkunstnere" og de mange "søfartskunstnere", som har sat deres præg på Aabenraa.

Derfor har det glædet mig meget at læse direktør for Museum Sønderjylland Henrik Harnow udtale til JydskeVestkysten forleden:

"Aabenraa har et fantastisk potentiale på begge museumsdele, og jeg tror sagtens, man vil kunne kombinere søfart og kunst"!

En spændende opgave til "holdet": Få nu skabt den museumsbygning, der kan kombinere søfart og kunst. Og som kan tilgodese både Per, Poul og søfartsentusiasterne!

Museumsbygning for både kunst og søfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce