Mindemonument skal blive stående


Mindemonument skal blive stående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: Jeg havde svært ved at tro mine øjne, da jeg for nylig kunne læse i avisen, at formanden for Historisk Samfund i Sønderjylland vil have flyttet "Sønnen" mindemonumentet for genforeningen og H.P. Hanssen fra Genforeningshaven til den kommende genforeningspark ved Folkehjem. Efter min opfattelse tyder det på, at formanden har misforstået sin opgave.

Opgaven består i at sikre, at mindemonumentet fortsat står med ære og værdighed, trods det at vi i byrådet har besluttet at anlægge en lille småbørnslegeplads ved siden af aktivitetspladsen i Genforeningshaven. Formanden burde arbejde på, at legepladsen bliver placeret syd for aktivitetspladsen, hvorved den ikke kommer i berøring med mindemonumentet.

Mindemonumentet skal naturligvis blive stående, hvor det dagligt beskues af mange forbipasserende, ikke mindst unge til og fra rutebilstationen.

Mange af de forbipasserende vil ad den vej blive mindet om vores historie og om genforeningen, som vi snart kan fejre hundrede året for.

At flytte mindemonumentet til Folkehjem, som formanden vil, finder jeg helt unødvendigt, og desuden vil en flytning koste over 200.000 kr.

Der er plads i Genforeningshaven, og Folkehjem er i sig selv et betydningsfuldt minde om genforeningen.

Og der skal jo også være plads til Vandkunsten fra Storetorv ved Folkehjem.

Kommunen har netop installeret to nye projektører til belysning af mindemonumentet og en projektør til belysning af det flotte store træ bag monumentet, så forhåbentlig bliver formandens idé kun et luftkastel.

Mindemonument skal blive stående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce