Kan viceborgmesteren svare ja eller nej?


Kan viceborgmesteren svare ja eller nej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: Jeg prøvede for nylig at gøre Ejler Schütt (viceborgmester, Dansk Folkeparti, red.) opmærksom på, at jeg synes, det er problematisk, at han kommer med formodninger i sagen om en flok unge, som har optrådt truende over for politiet. Det er ikke mindst problematisk for hans egen troværdighed, og jeg undrer mig over, at han afviser kritikken.

Jeg vil gerne fastholde, at det er vigtigt, at alle politikere forholder sig til fakta og optræder sandfærdige. Selvom jeg næppe får svar, vil jeg alligevel spørge direkte: Ejler, ved du, om det var udlændinge, som truede politiet - ja eller nej?

Uanset hvem der har været truende over for politiet, er det naturligvis uacceptabelt og skal straffes. Politiet gør en kæmpe indsats på trods af, at de har været hårdt presset af bl.a. grænsebevogtning.

Her er nogle fakta (nyeste tal fra Danmarks Statistik, 2016) om kriminaliteten i Aabenraa Kommune: 98 procent af alle personer med dansk oprindelse er ikke fundet skyldige i kriminalitet. For personer med udenlandsk oprindelse (og dem er Ejler Schütt jo særligt optaget af) er det 97 procent af alle personer, som ikke er fundet skyldige i kriminalitet.

Grundlæggende handler det for mig om mennesker - ikke danskere eller udlændinge. De 1352 personer med dansk oprindelse og 253 med udenlandsk oprindelse skal straffes for den kriminalitet, de har begået. Men jeg synes, vi skal give de resterende 97 procent af personer med udenlandsk oprindelse en chance og behandle dem som ligeværdige borgere.

Kan viceborgmesteren svare ja eller nej?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce