Ingen Fjordskole-elever skal flytte to gange


Ingen Fjordskole-elever skal flytte to gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

På baggrund af flere læserbreve og en hel del debat vil jeg forsøge at forklare og afdramatisere den planlagte omvisitering af et lille mindretal af Fjordskolens bedst fungerende elever.

Omvisitering handler om at sikre, at også de bedst fungerende elever på Fjordskolen har det rigtige skoletilbud. Byrådets/udvalgets politik og strategi på området siger, at alle børn med udfordringer skal have et skoletilbud så tæt på almenområdet som muligt, og at der, hvis det er muligt, skal ske en bevægelse fra et mere indgribende til et mindre indgribende skoletilbud.

Proces med omvisitering efter sommerferien er netop for børnenes skyld - og det bliver helt overset i debatten. Ved at starte en proces efter sommerferien, sikrer vi, at en evt. omvisitering kan ske inden flytningen af Fjordskoen, så ingen elever skal flytte skole to gange. Vi vil forhindre, at et barn først skal flytte med Fjordskolen til Kruså - og så kort efter til et andet tilbud tættere på almenområdet.

Ved revisitationen i december sker det meget sjældent, at et barn omvisiteres til et andet skoletilbud. Det er heller ikke det rigtige forum, da visitationsudvalget og dermed eksperterne på specialklasserne ikke deltager. Ved omvisiteringen efter sommerferien kræves en proces, som er mere omfattende, og som involverer flere professionelle samt forældre, så det skal der være ordentlig tid til.

Lad mig slå helt fast, at jeg hverken vil eller kan vurdere det enkelte barn alene. Hele pointen med den grundige omvisitering er jo netop at inddrage eksperter på specialklasserne, Fjordskolens medarbejdere/ledelse, PPR og forældre. Yderligere kan jeg slå fast, at omvisitering IKKE er en sparerunde, en konsekvens af pladsmangel i Kruså eller for at give plads til UC-Syd, som af nogen er hævdet.

Ingen Fjordskole-elever skal flytte to gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce