Fakta om ASC's lystbådehavn


Fakta om ASC's lystbådehavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Læserbrev: JydskeVestkysten havde 7. maj en artikel om Aabenraa Sejl Clubs udskiftning af tærede pæle i lystbådehavnen. Og i forbindelse med artiklen er der nogle "fakta".

Avisen skriver bl.a. at "Egentlig var det meningen, at havnen skulle anlægges ved Laimun. Men skibsreder Michael Jebsen tilbød at yde et bidrag til lystbådehavnen på fire millioner kroner på betingelse af, at den ikke kom til at ligge ved Laimun".

Nu er det jo ikke altid, at fakta er fakta, så derfor min kommentar: På et medlemsmøde i Aabenraa Sejl Club i 1971 var der stor enighed, om at klubben skulle arbejde for at få placeret en ny lystbådehavn ud for Kystvej. Netop der hvor den ligger nu!

Det kunne bare ikke lade sig gøre, fordi havnen havde planer om, at det skulle reserveres plads til 2 containerskibe. Derfor fik sejlklubben besked om at finde en anden placering. Kommune anviste to muligheder: ud for Sølyst eller ud for Laimun. Sejlklubben valgte at arbejde videre Laimun-løsningen og fik udarbejde et projekt, som blev godkendt af myndighederne.

Men daværende borgmester og formand for havneudvalget, Camma Larsen-Ledet, ville gerne have, at byen fik en velbeliggende lystbådehavn. Så med et pennestrøg sløjfede hun den ene af containerhavnene, og dermed fik sejlklubben lov til at bygge sin havn ved Kystvej.

Fakta er: Det er ikke skibsreder Michael Jebsen, der har jaget sejlklubben væk fra Laimun. Men Michael Jebsens gave på fire millioner gjorde det muligt for sejlklubben at bygge sin havn på ønskeplaceringen ud for Kystvej.

Fakta om ASC's lystbådehavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce