Burde vi ikke have et ungdomspolitisk hus?


Burde vi ikke have et ungdomspolitisk hus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Aabenraa. 

Aabenraa Kommune er fyldt med unge. Disse unge, viste til sidste kommunalvalg, at de er interesseret i, hvad der sker i vores kommune. Det blev bevist, da vi fik valgt Danmarks absolut yngste byrådsmedlem ind i vores byråd, og da mange unge strømmede til de ungdomspolitiske debatter på diskoteket Seven.

Vores kommune har en gylden mulighed for at aktivere disse unge i den daglige debat. Men hvad sker der egentligt? Ungdomspartierne forsøger at skabe en ny politisk kultur over hele kommunen, men dette kan være svært. Vi forsøger alle at inddrage vores klassekammerater, vores naboer og vores venner i det ungdomspolitiske liv, men lige meget nytter det.

Hvis ungdomspartierne skal have en bedre mulighed for at skabe den kultur, vi alle ønsker, så må kommunen så småt begynde at stå os bi. Et godt sted at starte ville være et ungdomspolitisk hus, som man ser det rundt omkring i mange andre kommuner.

Vi kunne godt bruge et sted med lokaler til både arrangementer, politisk samtale og administration, samt opbevaring af materialer, hvor alle ungdomspartierne sammen kunne skabe en fælles base, som udgangspunkt for den ungdomspolitiske kultur.

Vi ved, at vi alle har ret til at kunne booke lokaler gratis mange steder bla. gennem Conventus, men dette har desværre ikke den effekt, det kunne have, da det ikke er i stand til at skabe den fornødne kontinuitet.

Vi ønsker, at det ungdomspolitiske hus skal fungere, som det de har i Aalborg. Der har de blandt andet et mødelokale, hvor gymnasieklasser eller andre der kunne være interesserede i politik kan inviteres til paneldebatter, politiske snakke eller bare en god aften med kortspil.

I første omgang betyder hverken størrelsen, standen eller placeringen af huset alt, men vi ungdomspartier har brug for en bekræftelse fra byrådet om, at den omtalte kultur mangler et løft, og at de har tænkt sig at tage sagen op til drøftelse.

Burde vi ikke have et ungdomspolitisk hus?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce