Vi rydder op efter den tidligere røde regering


Vi rydder op efter den tidligere røde regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Lad mig starte med at slå fast, at jeg helt deler Troels Ravns (S) holdning om, at vi har brug for gode uddannelser i hele landet. Og det kommer jo ikke af sig selv - især ikke når vi kan se, at alene antallet af unge mellem 16-19 år falder med 14 procent i Syddanmark frem mod 2030. Så er der brug for en regering, som tør tænke nyt. Og det gør vi i Venstre.

Venstre fra dag ét taget fat på at sikre udvikling i hele landet for på denne måde at fastholde og måske tiltrække flere til at bosætte sig uden for de største byer.

Vi har, som den første regering nogen sinde, taget fat på udflytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser, sikret bedre mobil dækning og bedre internet, liberaliseret planloven for at give bedre udviklingsmuligheder, vedtaget en landbrugspakke, udlagt ti nye uddannelsesenheder og meget mere.

For vi ved i Venstre, at hvis vi ikke sikre, at flere bliver boende i hele landet - men i stedet flytter til de største byer, ja så er der ikke "kunder nok til butikken". Og hvis der er for få der bosætter sig eller bliver boende ja så er det op ad bakke og det rammer både uddannelsesinstitutioner, butikker og erhvervslivet.

Jeg anerkender helt, at det ikke er nogen nem opgave at effektivisere. Uanset om det skal foregå i en privat eller offentlig virksomhed. Ikke desto mindre var det nødvendigt at effektivisere efter den daværende regering med Socialdemokratiet i spidsen, som førte en uansvarlig økonomisk politik.

Da vi i Venstre overtog regeringsmagten i 2015, foretog vi et kasseeftersyn, der viste et underskud på den strukturelle saldo på 0,5 pct. af BNP, som er det maksimale underskud inden for budgetlovens grænser. Det betød, at der var færre penge til politiske prioriteringer, som eksempelvis kræftbehandling og ældrepleje. Og da så flygtningepresset og terrorangreb opstod næsten på samme tid - ja var der øget behov for politi på gaderne og ved grænsen, for at skabe tryghed for danskerne.

Derfor måtte vi tage ansvar, og det gjorde vi blandt andet ved at indføre omprioriteringsbidraget.

Når det er sagt, så skal vi ikke presse citronen for meget, og derfor stopper vi også mens legen er god. For i Venstre ønsker vi uddannelsesinstitutioner af høj kvalitet.

Efter år med effektiviseringer overalt i det offentlige apparat står vi i en anden virkelighed. Vi står nu i en virkelighed, hvor dansk økonomi igen er så stærk, at vi kan lade pengene blive på uddannelsesområdet. Det sker fra 2022. I Venstre har vi hele tiden en balancegang mellem effektivitet og kvalitet for øje.

Jeg vil gerne arbejde sammen med dig Troels Ravn (S) - men jeg savner endnu at se en samlet økonomisk plan fra Socialdemokratiet og jeg vil ikke give håndslag på noget, hvis der er risiko for at det ender med løftebrud efter et valg.

Vi rydder op efter den tidligere røde regering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce