Vi fortjener en guldmedalje


Vi fortjener en guldmedalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Alle behandlingssteder får tilsyn i dag, og flere steder er der fejl og mangler, hvilket desværre aldrig kan undgås 100 procent, da vi jo kun er mennesker. Vi er et privat plejefirma, og det er åbenbart mere interessant, at vi ender på forsiden af avisen (JydskeVestkysten, 17. august). Vi vil gøre alt for at undgå fejl, ingen laver fejl med vilje.

Vi er kun mennesker og alle inden for vores branche fortjener en guldmedalje!

Men problemet er, at vi har stirret os blinde på især hinandens fejl og mangler, fremfor det fælles ansvar. Vi spilder ressourcerne på de forkerte ting, så der desværre sker fejl.

Der bliver brugt oceaner af ressourcer på dokumentation, fokus på UTH (utilsigtede hændelser) og afrapporteringer, tid som bliver taget fra de bløde værdier, borgerne og patienterne, hvilket jeg mener må være den største prioritet.

Når styrelsen for patientsikkerhed kommer ud, tropper de op 3 mand stærk i 4-5 timer, og forinden tilsender de et hav af papirer, der skal gennemlæses, og der skal indsamles diverse dokumentation. Der skal udvælges borgere de skal besøge, samt indsamles samtykke fra dem om besøgene. Det er et tungt arbejde, som tager tiden fra det vigtigste i vores job, nemlig borgerne.

Udover det kommer Vejen Kommune også på uanmeldte tilsyn hos os og borgerne 1-2 gange om året, og det har de gjort siden vi startede for 17 år siden. Og selvfølgelig skal de det, de er meget velkomne, vi er jo faktisk ansat af dem. Så kommer arbejdstilsynet, persondatalov og sikkert flere med tiden.

Det trækker på ressourcerne, og ansatte i vores branche bliver utrygge, det fjerner i allerhøjeste grad arbejdsglæden! En glæde som netop skal smitte af ude hos vores borgere, de har brug for smil og omsorg. Vi gør alle hver dag vores ypperste for, at borgerne får den optimale pleje og omsorg, på den visiterede tid som kommunen har bestemt. Og der er sandelig ikke mange minutter at gøre godt med!.

Jeg kender desværre til flere dygtige sygeplejersker, der i de seneste år har sagt deres stilling op, simpelthen grundet det her høje pres oppe fra, da arbejdsglæden visner.

Der er i dag stor mangel på hænder inden for plejesektoren, og det er ikke en attraktivt branche desværre, fordi der bl.a. i den grad de senere år er blevet skabt et bureaukratisk papirmonster! Samtidig har branchen lavstatus, bliver talt ned i stedet for op, hvilket jeg jo slet ikke forstår, da arbejdet med mennesker burde være det vigtigste arbejde i verden. Dette afspejler sig også i manglen på unge som søger uddannelse inden for vores branche, der er stor mangel på dem, og for få der bliver uddannet. Det er simpelt hen ikke attraktivt nok.

Vi har et rigtig godt samarbejde i Vejen Kommune og med sygeplejerskerne, som alle gør, hvad de kan med de ressourcer og tid, de nu engang har at gøre med.

Alle gør et stort stykke arbejde i hjemmeplejen og vi bør holde sammen og være stolte af vores fag, vi har det samme mål - nemlig at passe godt på vores kære borgere, som vi heldigvis har rigtig mange glade og tilfredse af de sidste 17 år, Pleje 112 har eksisteret.

Men fokus på fejl som ingen kan komme uden om, har desværre bare mere interesse i dag.

Vi fortjener en guldmedalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce