Ting Tar Tid


Ting Tar Tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Nu åbner det danske skolesystem igen dørene for børn og unge. Der er sikkert mange (både forældre, børn og unge), der er spændte og glæder sig. Børnene og de unge glæder sig til at se vennerne igen - og sikkert også til at lære noget nyt og mere. Forældrene sidder sikkert også interesserede og følger med på sidelinjerne mht. deres børns undervisning.

For at disse forventninger om at lære noget skal blive til mere end blot fromme forhåbninger, så bør disse børn og unge som mindstemål mødes af flere ansatte lærere, end tilfældet er nu. Hvis statsministeren (ja endda "børnenes statsminister") vil gøre en børnetjeneste - og ikke en b(j)ørnetjeneste for børnene og for de unge, så må hun og hendes regering navigere væk fra den post-Corydonale-æra, der så den ansattes acceleration som en værdi i sig selv.

Ting tager tid, som gode gamle Piet Hein lærte os: Når man føler hvor lidet man nåer med sit flid, er det nyttigt at mindes, at, Ting Tar Tid.

Nu har lærerne i årevis asfalteret, mens man kørte (jfr. Antorini). Det er vejen ikke blevet mere jævn af. Hvis børnene og de unge igen skal kunne blive vejledt og ikke vildledt, så skal den nye undervisningsminister, som vi har megen tillid til have penge og mulighed for at ansætte flere varme hænder og kloge hoveder, så næste generation ikke bliver så kortsigtet i dens menneskesyn som din og min generation har været, kære statsminister.

Hvis det hele kun handler om at køre længere på literen og være mere effektiv, så bliver vi som samfund kun hurtigere til at blive overfladisk. Er det sådan vi vil uddanne vores børn og unge? Vi er mange, der er glade for, at det blev dig og dine, der igen sidder i stolen - men lad os nu ikke endnu engang i uddannelses-sektoren blive skeptiske over for det store og stole røde parti, som vi blev sidst vi stemte jer ind.

Ting Tar Tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce