Tabu blandt indvandrerunge skaber sexmonstre


Tabu blandt indvandrerunge skaber sexmonstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Araz Khan, Dankvart Dreyers Vej 48, Odense M.
Billede
Debat. 

Voldtægter: Den seneste statistik viser, at 10 ud af 12 voldtægter begået i Sverige er begået af indvandrere og efterkommere.

Kigger vi på Danmark er det halvdelen, altså lavere end Sverige, men stadig meget højt. Især når man tager i betragtning, hvor lille en procentdel indvandrere og efterkommere, der er i landet.

De nye tal viser en udvikling, som på ingen måde må fortsætte, og man må derfor handle nu. Konklusionen er, at langt flere indvandrere og efterkommere begår overgreb, og for at finde en mulig løsning skal vi se "fænomenet" retrospektivt. Måske kan det kan få "vise" kredse til at vågne op!

Det er nemlig således, at i nogle indvandrerkredse med ikke-vestlig baggrund er det både kutyme og normen, at man er 'ordentlig'. Men ordet 'ordentlig' er mere misforstået end forstået, set med vores moderne vestlige samfundsbriller. I mange indvandrerkredse handler ordentlighed om, at man i et offentligt forum overfor andre familier i nærmiljøet fremstår som 'velopdragen' ved eksempelvis ikke at date danske piger, drikke øl, dyrke sex før ægteskabet eller feste med jævnaldrende fra gymnasiet.

Alle disse restriktioner er tabuemner i de unges opvækst, som i den grad skaber de dyriske lyster hos de unge. De unge kan eksempelvis ikke tale om sex eller forelskelse med deres forældre, og de unges viden herom kommer derfor fra internettets voksensider, som senere danner præcedens for deres sexliv og anskuelse af kvinder som sexobjekter. Sex og kærlighed er endda endnu mere tabu for pigerne, og derfor ser vi i stigende grad, hvordan flere indvandrerpiger lever et dobbeltliv, som i mange tilfælde kan koste dem livet eller ende i en genopdragelsesrejse til oprindelseslandet for at blive tvangsgift.

Det er tankevækkende, at nogle forældre stadig trods flere generationer i landet endnu ikke har udvidet deres horisont. Jeg hører ofte fra folk med anden etnisk baggrund sige, at overgreb ikke findes i deres oprindelseslande. Her må jeg blot konstatere, at selvkritik og refleksion ikke er den stærkeste kompetence blandt disse mennesker.

Overgrebene er som udgangspunkt ikke mindre i de mellemøstlige eller afrikanske lande, tværtimod. Men ofte "håndteres" anklager om overgreb internt i klanerne eller det lokale samfund. for at familier ikke skal tabe ansigt eller æren. Ofrenes rettigheder er sekundær i disse miljøer. Med denne baggrundsforståelse kan vi også bedre se på mulige løsninger for at sikre, skåne og forebygge flere overgreb herhjemme. Først og fremmest skal vi have tillid til. at vores domstole udfører deres arbejde, selvom jeg godt kunne tænke mig højere straffe på nogle områder eller udvisning, såfremt der er belæg for det.

En mulig måde at forebygge på kunne være, at forældre med ikke-vestlig baggrund, som har været på offentlig ydelser i mere end fem år, bør have obligatorisk opdragelsesundervisning som led i deres aktivering eller integrationsprogrammet etc. Den offentlige ydelseshistorik hænger nemlig sammen med manglende samfundsforståelse, da man i mange tilfælde isolerer sig fra det omkringliggende samfund.

Desuden bør seksualundervisning starte tidligere i folkeskolen. Især på de skoler, som har mere end 50 procent andel af tosprogede elever. Man skal ikke kunne fritages med henvisning til en religiøs overbevisning - det skal være ligestillet med andre fag i skolen. Det ultimative ansvar ligger naturligvis hos forældrene, men flere af disse lever stadig i klankulturer, hvor sex er tabuiseret, og vi kan derfor ikke vente, men må tage handling nu.

Tabu blandt indvandrerunge skaber sexmonstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce