Svar til Henrik Rønnow fra H. P. Geil


Svar til Henrik Rønnow fra H. P. Geil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Jeg har som borgmester om nogen vist rettidig omhu, da jeg allerede i februar havde sat et punkt på dagsorden til ØK omkring vores kommunale økonomi for 2o2o.

På den baggrund bad et enigt ØK udvalg, direktionen om at komme med et handlekatalog på besparelser på 6o millioner til brug for budgetlægning for 2020.

Dette katalog lå klart til maj måned og vi skulle så gå tilbage til vores politiske bagland, så vi kunne have en holdning klar til juni mødet i ØK.

Vi var klar i den borgerlige gruppe til at sende kataloget i høring med muligheder for 64 millioner i besparelser.

Jeg savner så, at Henrik Rønnow melder ud til offentligheden, hvad socialdemokratiet vil være med til fra handlekataloget, så vi kunne komme i dialog.

Vi har jo heldigvis haft en så stærk økonomi, at vi har kunnet give tillægsbevillinger til kerneområderne og det specialiserede område, så vi har kunnet tage små 1oo millioner af kassen i 2019.

Men det kan vi jo ikke blive ved med, så har vi ingen kassebeholdning tilbage og dermed som i enhver økonomi, begrænse vores råderum, når der kommer uforudsete udgifter.

Jeg savner seriøsiteten i Henriks udspil om at genåbne budgetterne, da vi allerede i voksenudvalget i juni, skulle finde 4,5 millioner, som var en overskridelse i 2019.

Det stemte Socialdemokraterne imod, selvom et enigt ØK udvalg havde givet besked om, at de skulle finde pengene på eget budget, altså delvis genåbne budgettet i 2019.

Nu har jeg indkaldt til et møde den 11. september, hvor jeg forventer at Socialdemokraterne kommer med deres udspil til besparelser, så vi kan gennemgå, hvor vi er enige og uenige.

Det er det, jeg kalder en seriøs forhandling, da vi jo har høringssvarene fra de berørte institutioner, så vi kan være sikre på at tallene holder og hvad konsekvenser det vil få for borgerne og de ansatte.

Vi har nu idag fået en aftale med regeringen, og som jeg kan se umiddelbart, vil resultatet af denne kunne afbøde de værste besvarelser, men vi kommer ikke udenom at vi stadig skal finde besparelser for 2020, hvis man vil være ansvarlig, så man har et råderum.

Jeg glæder mig til forhandlingerne, så vi sammen kan levere et budget der giver borgerne en rimelig hverdag, så vi kan give en god service med de midler vi har, indtil regeringen kommer med et udspil til udligningsreform i 2021.

Svar til Henrik Rønnow fra H. P. Geil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce