Socialdemokraternes symbolpolitik er ved at sætte en sikker valgsejr over styr


Socialdemokraternes symbolpolitik er ved at sætte en sikker valgsejr over styr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erik Boel, debattør og tidligere international sekretær (S)
ErikBoel
Debat. 

Politik: Tilsyneladende er Socialdemokratiet i disse uger og måneder ved at sætte en ellers stensikker valgsejr over styr. Partiformandens troværdighed styrtdykker - ifølge Børsen sagde 58 pct. i 2015, at Mette Frederiksen var den mest troværdige statsministerkandidat - i dag er det blot 35 pct.

Samtidig er rød blok i total opløsning og reelt ikke eksisterende. Risikoen er, at statsministeren en af dagene bliver fristet over evne og trykker på valgknappen. Og at de mange vælgere, der vakler mellem rød og blå blok, tænker: "Det syndige rod i "rød blok" gider vi ikke. Lad os gøre gode tider bedre med Lars Løkke Rasmussen. Med alle hans mangler og fejl ufortalt er han trods alt en habil og stabil rorgænger".

Naturligvis skyldes den beherskede opbakning til Socialdemokratiet slagskyggen fra sidst, partiet sad i regering, hvor det løb fra alle valgløfterne. Ja, endte med at føre mere blå politik end de blå.

Det Danmark, Socialdemokratiet efterlod i 2015, var mere ulige end det Danmark, partiet overtog i 2011. Men den aktuelle misere hænger sammen med Socialdemokratiets DF-inspirerede udlændingepolitik. Den har givet splid internt; f.eks. at S-folketingsmedlemmer i folketingssalen har stemt imod partilinjen i bl.a. spørgsmålet om burkaforbud og kvoteflygtninge.

S-regionsformændene har lagt afstand til partiets ønske om gebyr på adgangen til sundhedsydelser for ikke-dansktalende. Samtidig har S' outrerede udlændingepolitik skabt kaos i det, der tidligere var rød blok. Alt ligger i ruiner, senest har de Radikale krævet skriftlige garantier for, at Socialdemokratiet vil undsige sin DF-politik på udlændingeområdet. Så meget for den gensidige tillid i "rød blok".

Misforstå mig ikke: Naturligvis skal S holde fast i en stram udlændingepolitik. Den støttes af 80 pct. af befolkningen og har et overvældende flertal bag sig i Folketinget. Problemet er de mere ekstreme dele af Socialdemokratiets udlændingepolitik, som ikke nævneværdigt påvirker antallet flygtninge her til lands, men som er ren symbolpolitik: Afvisning af kvoteflygtninge, smykkelov, tvungen vuggestue, oprettelse af interneringslejre for flygtninge, afgift på tolkning i forbindelse med lægebehandling, afvisning af uledsagede flygtningebørn ved Danmarks grænse etc. Tiltag, der alene har til formål at genere, nedgøre og ekskludere mennesker med en anden baggrund.

For Dansk Folkeparti er det ikke noget problem at føre en sådan politik - det er partiets raison d'etre. Men for Socialdemokratiet er det dybt utroværdigt. Det strider mod partiets DNA. Masser af mennesker kan ikke længere genkende Krags, Ankers og Aukens Socialdemokrati. Hvad kan gøres?

Socialdemokratiet bør snarest melde ud, at partiet - naturligvis - står fast på en stram udlændingepolitik. MEN at Socialdemokratiet er parat til at revurdere de nævnte mere outrerede tiltag. Mette Frederiksen har allerede en gang demonstreret, at hun er i stand til at foretage en kovending i udlændingepolitikken - så naturligvis kan partiformanden gøre det igen.

Socialdemokraternes symbolpolitik er ved at sætte en sikker valgsejr over styr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce