Samarbejde på tværs af landegrænser gavner alle


Samarbejde på tværs af landegrænser gavner alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Tirsdag den 4. juni mødtes det dansk-tyske Interreg-udvalg i Husum. Udvalget består af regionale repræsentanter fra erhvervsliv, forskning og uddannelse, miljø og arbejdsmarked, kommuner og regioner, fagforbund, mindretallene og nationale myndigheder. Disse repræsentanter står i spidsen for at fremme udvikling og integration mellem mennesker, virksomheder og institutioner i det sydlige Danmark (Region Sjælland og Region Syddanmark) og de nordlige dele af Slesvig-Holsten.

For Region Syddanmark er der mange gode grunde til at deltage i og styrke det dansk-tyske samarbejde. Vores geografiske placering betyder, at vi binder Skandinavien sammen med resten af Europa, og naboskabet med Tyskland - herunder også samarbejdet med mindretallene på begge sider af grænsen - er unikt og et eksempel at følge for resten af Europa.

Derfor skal vi have mere samarbejde på tværs af landegrænser - ikke mindre. Det er netop, hvad vi kæmper for i det dansk-tyske Interreg-udvalg. Eksempelvis har vi netop fået 45 millioner kroner hjem fra EU. De 45 millioner kroner bevilgede vi på seneste møde til initiativer, der skal skabe vækst og udvikling på tværs af den dansk-tyske grænse.

Blandt andet vil 5,3 millioner kroner gå til at udvide uddannelsessamarbejdet STaRForCE, som sikrer, at erhvervsuddannede inden for fem fagområder får et såkaldt dobbeltdiplom, som betyder, at deres uddannelse er anerkendt på begge sider af grænsen. Dette arbejde udvides nu med tre nye fagområder: Byggeri, mekanikerfaget og business to business-handel. Det vil give eleverne bedre muligheder for ansættelse, hvilket også kan bidrage med at fastholde de uddannelsessøgende i området.

Samtidig er der også reserveret over 11 millioner kroner til initiativet PE-Region Platform, der skal opbygge en grænseoverskridende innovationsplatform og gennemføre forskning inden for effektelektronik med afsæt i virksomhedernes behov. Initiativet er et unikt samarbejde mellem 24 danske og tyske virksomheder samt forskellige institutioner på begge sider af grænsen. Projektet vil gavne virksomhedernes vækstpotentiale, samtidig med at det bidrager til at sænke energiforbruget og dermed CO2-udledningen.

Dette er blot to eksempler på, hvordan vi gennem Interreg-samarbejdet kan skabe vækst og udvikling i hele den syddanske og nordtyske region. Vi er naturligvis i sund konkurrence med andre europæiske regioner om både vækst og investeringer. I det kapløb er det helt afgørende, at vi bruger vores styrker og muligheder på tværs af grænserne til at blive endnu bedre. Her er Interreg-midlerne et afgørende værktøj, der giver os økonomi til at forløse nogle af de mange potentialer, der er ved at samarbejde på tværs af regions- og landegrænser. Vi kan derfor kun opfordre flere til at bruge disse muligheder.

Samarbejde på tværs af landegrænser gavner alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce