SF: Stop for besparelser på ældreområdet.


SF: Stop for besparelser på ældreområdet.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Helt uden for pressens opmærksomhed har det borgerlige flertal i Voksenudvalget vedtaget besparelser for 7,5 mio. på ældreområdet. SF og socialdemokratiet stemte imod disse besparelser. Seniorrådet havde også klart tilkendegivet, at de ikke kunne acceptere besparelserne.

Forslaget om besparelserne har baggrund i en stigende aktivitet på ældreområdet. En naturlig konsekvens af, at antallet af ældre i kommunen er stigende. Denne stigning har medført øgede udgifter til både hjemmeplejen og aktiviteten på plejecentrene.

Besparelserne rammer normeringen på plejecentrene - herunder indsatsen for demente. Hjemmeplejen bliver beskåret, hvilket betyder, at nogle ældre får færre og kortere besøg af hjemmehjælperen. Sygeplejen bliver også ramt, ligesom de ældre skal betale mere for madservice.

Finansloven tilførte flere midler til ældreområdet, men de bliver nu opslugt af den stigende aktivitet, hvor det i stedet var tanken, at det skulle have givet ældreområdet et serviceløft.

Disse besparelser er vel at mærke besparelser, inden Byrådet skal i gang med budget 2020, hvor det allerede er annonceret, at der skal skæres minimum 60 mio. på budgettet. Derfor er det meget tænkeligt, at ældreområdet igen i næste års budget bliver ramt af yderligere serviceforringelser.

Det vil i givet fald blive uden SFs stemme. Efter vores opfattelse har serviceniveauet på ældreområdet nået sin absolutte bundgrænse. Personalet er hårdt presset for at levere en acceptabel service. Vi kan ikke presse personalet mere på ældreområdet. Nu må det være slut med flere besparelser her.

For øvrigt værd at bemærke, at Dansk Folkeparti, der ellers normalt påstår at tale de ældres sag, også stemte for besparelserne.

SF: Stop for besparelser på ældreområdet.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce