Nej tak til biogasanlæg ved Kværs


Nej tak til biogasanlæg ved Kværs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Er jordens klimapåvirkninger og ændringer, menneskeskabt eller ikke. Min opfattelse er, at et nyt biogasanlæg ved Kværs, til reduktion af CO2-udledningen, kun vil give promiller, i forhold til den globale udledning og i forhold til naturens egne kræfter. Jeg synes derfor, at Sønderborg Kommunes bør stoppe planlægningen.

Jordens rotationsakse i forhold til solen, svinger mellem 22,1 og 24,5 grader. Det tager ca. 41.000 år, fra det ene yderpunkt til det anden og tilbage igen. Lige nu er vinklen 24,44 grader, altså tæt på sit højeste. En stor vinkel giver en større solindstråling og varmepåvirkning, som fører til klimaændringer både lokalt og globalt. Det bevirker, at temperaturen stiger, og at permafrosten forsvinder i store områder i Canada, Alaska, Lapland og Sibirien. Der er store naturkræfter, der er på spil her, som vi ikke har indflydelse på og går i panik, når der er noget, som vi ikke kan styre.

Udledningen af drivhusgasser stiger kraftig i takt med at jordbunden tør op. Der frigives store mængder af bunden CO2, CH4 (metan, som er ca. 22 gange kraftigere end CO2) og N2O (dinitrogenoxid, som er ca. 300 gange kraftigere enCO2) altså ikke en menneskeskabt drivhuseffekt.

Nej tak til biogasanlæg ved Kværs. Hvor mange tons CO2 ryger der ikke ind på kontoen for at fremstille og opføre et biogasanlæg, plus transport af biomasse til og fra anlægget. Vi er mange der vil komme til at lide under trafik-, støj- og lugtgener. Biogassen i Danmark, får tilskud på 2 mia. kr. pr. år fra Energistyrelsen. Hvis ideen er så god, så lad forbrugerne betale alle omkostninger. Tilskud er skattekroner og vi kommer til at sidde tilbage med værdiforringelse af vores ejendomme. Hvem er det lige, der har den store hånd nede i pengekassen, udenlandske selskaber! 25 procent af energistyrelsens midler, som bruges til vedvarende energi går til biogas, som nedbringer CO2 med godt 10 procent, er det en god balance i fordelingen?

Jeg fornemmer, at vi har med lobbyister og investorer at gøre, som har opfunden et menneske skabt miljøspøgelse og skræmmebillede. Hvad er begrundelsen for, at Sønderborg Kommune vil være duks i denne sag. Resten af Danmark og EU har en målsætning om at være CO2-neutral i 2050 men i Sønderborg 2029.

Brug pengene på mere forskning i vedvarende energi. Herunder lagring af solens varme, den energi der rammer jorden pr. kvadratmeter pr. år svarer til 100 liter olie, det er da alligevel en del. Mere solvarmeanlæg og solceller, de larmer og lugter ikke og kræver ikke daglig tung trafik. Strøm, kan bruges til spaltning af vand til brint og ilt, som så kan bruges efter behov. Mere udbygning af tidevand og bølgeenergi. Plant flere træer, specielt langs med motorvejene. Et krav kunne være, at der blev etableret et bælte på 20 m på begge sider af vejene til træer, det er jo her den store synder er med hensyn til CO2.

Nej tak til biogasanlæg ved Kværs! Der opføres et anlæg ved Augustenborg/Vollerup, et ved Kliplev, et ved Tønder og et er i drift ved Bevtoft. Vil der være biomasse nok, til alle anlæg, hvis der opføres et ved Kværs? Med en cirkel rundt om hver anlæg, med en radius på 25 km bliver den sydlige del af Sønderjylland dækket ind både to og tre gange, plus at der også er etableret flere gårdanlæg til biogas, i området.

Nej tak til biogasanlæg ved Kværs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce