Industriens Pension - drop nu det monopol


Industriens Pension - drop nu det monopol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Egon Schrøder, Sønderborg, skriver i sit læserbrev den 13. marts, at han er frustreret over, at han ikke kan få de penge, han selv har sparet op på sin pensionsordning. Han har flere år sparet op i Industriens Pension, som fagforeningen 3F har indgået pensionsaftale med

Pressechef Laurits Lassen, Industriens Pension, svarer, at i Industriens Pension kommer alle medlemmer i samme kasse. Alles pensionsopsparinger hjælper til at give mest muligt - til alle levende medlemmer. Ved dødsfald vil en restsum på den livsvarige livrente i Industriens Pension blive sendt videre til de medlemmer, der er i live. Så hvis man er en fortaler for at bidrage til fællesskabet med 400.000 medlemmer frem for fællesskabet i sin egen familie, så er det vel fint.

Er man gift og bor i ejerbolig, hvor den livsvarige livrente fra Industriens Pension har været afgørende for familiens budget, så bortfalder det hele ved dødsfald. Der kommer ingen sum eller fremtidig indtægt, og der er nok heller ikke 400.000 medlemmer, der kommer og hjælper den efterladte ægtefælle.

Industriens Pension er i gang med at få medlemmerne til at flytte deres fire procent arbejdsgiverbetalt fritvalgsordning ind som Ekstrapension i Industriens Pension. Her skal man som medlem overveje, blandt andet på grund af ovenstående, at tage pengene ud kontant, og i stedet sætte dem på en aldersopsparing eller ratepension i banken. I banken er man sikker på, at pengene kommer ud til efterladte.

Pressechef Laurits Lassen mener, at Industriens Pension er som alle andre pensionsselskaber - og det passer på nogle områder. For eksempel har de fleste arbejdsmarkedspensioner mangelfulde og ufleksible forsikringsdækninger. De har samme tankegang om, at man skal spare op til fællesskabet frem for til sig selv.

Hvorfor skal man gives samme standarddækning ved invaliditet - ligegyldigt hvad man tjener - og hvorfor vælger Industriens Pension at lade deres medlemmer i stikken, hvis de bliver midlertidigt syge - hvor man for eksempe ved fem års invaliderende sygdom måske kan få en mindre sum ud efter 12 måneder, men ellers ingen hjælp?

Arbejdsmarkedspensioner var et godt tiltag, da det blev indført, men tiden er løbet fra monopolet. Hvorfor skal medlemmerne i 3F (og mange andre steder) have deres pensioner i Industriens Pension? Hvis man virkeligt ville tage vare på sine medlemmer, kunne 3F udbyde pensionsindbetalingerne til alle pensionsselskaber - eller tilrette både forsikringsdækninger og pensionsordninger til nutiden, som andre selskaber gør/har gjort? Det kan diskuteres hvor sandsynligt det er, at 3F vil bruge andre selskaber, når formanden for bestyrelsen i Industriens Pension, også er gruppeformand i Industrigruppen 3F

Industriens Pension - drop nu det monopol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce