Husk nu arbejdspladserne i valgkampen


Husk nu arbejdspladserne i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kim Hauborg, formand, Dansk Metal Sønderjylland og formand for Regional Industripolitisk Udvalg, Sydjylland, Molestien 7, Købenahvn SV, Erik Mads

Billede
Debat. 

Læserbrev: Vi skal snart sætte vores kryds og dermed bestemme, hvem der skal lede vores land de næste år.

Den økonomiske krise er for længst overstået, og vi har flere job end nogensinde og stor eksport. I sådanne tider er det nemt at glemme, hvor pengene kommer fra, og hvordan vi sikrer arbejdspladser. I dag står fremstillingsvirksomhederne for knap 80 procent af Danmarks eksport og tjener dermed hvert år milliarder hjem til Danmark. Derfor er det vigtigt, at politikerne under den nuværende valgkamp har fokus på gode forhold for vores virksomheder og medarbejdere.

Danske industrivirksomheder bliver stadig mere højteknologiske og kræver højt specialiseret arbejdskraft. Det leverer vi i dag, men hvis vi også fremover skal kunne sikre den danske industris konkurrenceevne, så skal vi hele tiden modernisere og investere i vores erhvervsuddannelser. Hvis fremtidens faglærte skal være i verdensklasse, skal der ro om erhvervsskolernes økonomi, så der kan komme fokus på at sikre kvaliteten og investere i dygtige undervisere, udstyr og dialog med virksomheder om flere praktikpladser. I mange år har erhvervsskolers økonomi været usikker og i alt for høj grad afhængig af skiftende politiske vinde. Det gør det svært at investere i nye nødvendige initiativer. Derfor er det også positivt, at de årlige to-procents-besparelser på erhvervsuddannelserne er blevet droppet, men politikerne skal sikre at de ikke genindføres og at der i stedet investeres i skolerne.

Det gælder særligt i en tid, hvor danske industrivirksomheder om få år står til at mangle faglært arbejdskraft. Allerede i dag ser vi inden for flere brancher en akut mangel på faglærte. Eksempelvis mangler der i høj grad industriteknikere. I perioden 2011-2017 forlod 4.759 industriteknikere arbejdsmarkedet, mens kun 1.732 blev færdiguddannet i samme periode. Det vil altså sige et fald i arbejdsstyrken på 3.000 personer. Derfor skal erhvervsskolerne styrkes, så de fortsat kan være et attraktivt valg og vi kan få lukket de huller i arbejdsstyrken, som er ved at opstå eller som allerede eksistere. Ligeledes er det også vigtigt med en god infrastruktur i forhold til erhvervsskolerne.

Øgede investeringer i infrastruktur er ligeledes af afgørende betydning for lønmodtagere og virksomheder. Med en stærk og sund infrastruktur slipper vi for at spilde dyrebar tid på at holde i kø på vej til uddannelse eller arbejde. Tid, der om morgenen kan bruges på lidt ekstra tid under dynen og om eftermiddagen på ekstra tid med familien eller et par ekstra timer på arbejdspladsen. Det giver ikke blot bedre livskvalitet og gladere medarbejdere for virksomhederne, men styrker også vores konkurrenceevne. For når varerne kommer hurtigere frem, og medarbejdere ikke skal holde i kø imellem arbejdsopgaverne, så styrker det vores produktivitet.

Hvis vi også i fremtiden skal have råd til at betale for gode daginstitutioner, skoler og en værdig ældrepleje, så skal vi huske i god tid at sikre forudsætningerne for vores velstand.

Derfor bør politikere og kandidater fokusere på, hvordan vi sikrer arbejdspladser overalt i Danmark - også i industrien.

Husk nu arbejdspladserne i valgkampen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce